Ook op vakantie als wereldsupporter

Zojuist ben ik teruggekomen van een heerlijke vakantie op Bonaire. 

Daar ben ik veel moois tegengekomen, en tot mijn verrassing heb ik daar ook een paar hele bijzondere projecten gezien. Zeker een aanrader dus voor mensen die een keertje naar Bonaire willen.

Zo zijn er meerdere ecotoerismebestemmingen die zeker de moeite waard zijn! Hier voor mij de mooiste twee:

1. Het Mangrove Kayaking Centre. Hiermee kun je per kayak de mangrovebossen verkennen. In een groepje van maximaal 15 man vertrek je per kano met de gids de mangrovebossen in. Erg mooi om te zien en mee te maken, maar ook enorm leerzaam. Allerlei belangrijke en leuke feitjes over de mangrovebossen en andere stukken (Bonairiaanse) natuur kwamen voorbij.

Wist jij bijvoorbeeld dat mangrovebossen 95% van de kracht uit het water halen? Dus dat wanneer mensen de mangrovebossen niet kappen ze praktisch beschermd zijn tegen tsunami's? Ik stond versteld, dit had al flink wat rampen kunnen voorkomen! En dit is ook één van de vele redenen waardoor mangrovebossen tegenwoordig op meerdere plekken zelfs weer opnieuw aangeplant worden.

Een mooie tocht en hartstikke veel geleerd, wat wil je nog meer? Ja hier komen zelfs nog meer wensen tot leven: deze mensen geven ook de kinderen van alle lokale scholen les in natuurbehoud: hoe kan je goed omgaan met de natuur en waarom is dat zo belangrijk? Door deze mensen te steunen krijg je dus een bijzondere ervaring en draag jij ook je steentje bij aan het natuurbehoud op Bonaire!

(http://www.mangrovecenter.com/)

 

2. Donkey Sanctuary Bonaire

Jarenlang werkt dezelfde vrouw al op deze uit de kluiten gewassen ezelboerderij. Bonaire stikt namelijk van de verwilderde ezels. Hartstikke leuk voor de toerist om te zien, maar de lokale bevolking vind ze alleen maar nutteloos, ze worden veelal per ongeluk aangereden en worden ook wel eens mishandeld. Ooit heeft zij deze Donkey Sanctuary opgezet om alle zieke en gewonde ezels op te vangen. Inmiddels heeft al meer dan 500 ezels opgevangen die veilig op het enorme verblijf verder kunnen leven(!). Inmiddels heeft ze afspraken gemaakt met de Nederlandse en Bonairiaanse regering en verzamelt ze alle vrouwelijke ezels van het hele eiland. Door de mannetjes en vrouwtjes te scheiden zijn ze veel rustiger en komen ze ook veel minder snel in problemen terecht. Bovendien kan ze op deze manier incest tegengaan (ze zijn tenslotte allemaal van dezelfde voorouders) en kan ze de massamoord die eigenlijk op de ezels gepland was voorkomen! Dat was namelijk het vorige plan van de Bonairiaanse regering: allemaal exporteren voor de slacht. 

Op haar terrein kan je een rustige tocht maken tussen de meer dan 500 ezels door en ze voeren als je wilt. Hartstikke leuk om mee te maken. Bovendien leer je ook zo een hoop over het eiland en de ezels, weer een goede ervaring dus.

Om de locals in te lichten van wat zij nu eigenlijk doet en wat nu de historie is van de ezels op dit eiland, geeft ze voorlichtingen aan álle lokale kinderen van álle basisscholen! Ook dit mooie project hebben wij zelf gesteund door nog wat extra (leuke!) souvenirtjes in te slaan en een fooi te geven voor een flink baal hooi voor de ezels :) Zeker aan te raden dus!

(http://www.donkeysanctuary.org/)

Follow the author: Ruth
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]