En in Nederland?

Ik heb eerder al gepost over de mileniumdoelen in Malawi, en hoe je daar langzame maar zekere verbeteringen ziet. 

In Nederland zijn veel van de mileniumdoelen natuurlijk niet nodig, we kennen geen extreme honger, en zijn weinig dode moeders of baby's die gered hadden kunnen worden door dokters, en we weten over hoe je aids moet tegengaan. 

Toch is er 1 doel waar in Nederland wel aandacht voor is, maar we allemaal een beetje omheen dansen. Ik heb het over doel 7: Een Duurzamer Milieu. Je neemt een zonnepaneel of twee, koopt koffie in een recyclebare beker, en meteen vinden mensen het genoeg gedaan aan ons milieu. JA, je doet iets goeds, maar NEE, het is niet genoeg. Er zijn zoveel kleine trucjes, die je leven zoveel minder moeilijk op onze aarde zouden maken. Ja, je hebt iets minder luxe als je iedere dag 5 min douched, in plaats van 25. En het kost extra tijd om al je afval goed op plastic, papier en groen te sorteren. Maar het zou echt helpen.

Ik heb het gevoel dat in Nederland we alleen goed zijn voor het milieu als het in onze drukke agenda past. Maar als we allemaal tijd ervoor maken, en we onszelf de trucjes aanleren (afval scheiden, kort douchen, planten water geven uit een regenton, vaker het OV pakken ipv de auto of scooter, korte boodschappen op de fiets doen) dat na een paar maanden, een jaar hoogstens, we niet eens meer kunnen bedenken waarom we het ooit niet deden.

Dus Nederlanders: zet de extra stapjes, leer jezelf de trucjes aan, en voor je het weet gaan onze achter(x veel)kleinkinderen niet dood door een gemolde aarde. We hebben in Nederland de kennis van de problemen, nu moeten we die ook nog gaan gebruiken!

Follow the author: anneloescornel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]