Mileniumdoelen in Malawi

De Mileniumdoelen zijn 8 doelen samengesteld door de VN, om leven voor mensen vooral in arme landen te verbeteren. De doelen moeten gehaald zijn in 2015, en gaan over honger, scholing, vrouwenrechten, kindersterfte, zwangerschapsterfte, ziekteverspreiding, duurzaam milieu, en eerlijke ontwikkelingshulp en handel. 

In Malawi heb ik zelf veel gemerkt van meerdere van deze problemen: weeskinderen die niet naar school gingen omdat er geen geld voor was, ziektes zoals aids en malaria die maar blijven spreiden, families met te weinig eten om hun soms wel tien kinderen te voeden. Ook weet ik dat kinderstefte,  zwangerschapssterfte en corruptie grote problemen zijn. 

Maar ik heb ook gemerkt dat er aan bepaalde dingen wordt gewerkt. Er zijn projecten, die wij bezocht hebben, waarbij er malawianen en nederlanders samen werken voor de community. Ze delen eten uit, en zeep en zout, aan de gezinnen die het het meest nodig hebben. Er worden voorlichtingen gegeven aan de mensen over veilige seks, en aids, maar ook over hygiene. Er komen kleine subsidies voor weeskinderen, zodat hun voogden ze ook naar school kunnen sturen.

Het probleem is alleen dat het niet snel genoeg vooruitgaat. 2015 is al bijna, en wat gebeurt er als die datum gepasseerd is... komen er dan nieuwe doelen? Ook als de oude niet behaald zijn? Ik hoop van wel, en hoop dat mensen niet moe worden van steeds maar zo weinig vooruitgang zien. 

Follow the author: anneloescornel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]