Onderwijs in Malawi

In mijn tijd in Malawi heb ik veel dingen geleerd over het onderwijs daar.

Zo heb ik geleerd dat de middelbare scholen daar goede stof aanbieden en dat er talloze projecten zijn om kinderen op zo'n vroeg mogelijke leeftijd naar school te krijgen.

Onderwijs is een van de belangrijke milleniumdoelen in Malawi. Bij mijn bezoek in Malawi heb ik ook een middelbare school bezocht. Hier hebben we veel te horen gekregen over het onderwijs daar, hoe de lesdagen in elkaar zitten, etc. 

Het grootste probleem dat er speelt wat betreft onderwijs in Malawi is het probleem dat niet alle kinderen naar school gaan. Een belangrijk doel dat ik te horen heb gekregen is het doel om in 2016 alle kinderen in Malawi naar school te hebben.

Natuurlijk hoop ik dat ze dit gaan bereiken, het zou immers een boel doen voor de ontwikkeling van het land.

Eén ding is in ieder geval zeker: Mijn steun hebben ze

Follow the author: Imco97
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Imco97
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Nederland en milieu

Hoe vaak kijk ik naar de vijver bij ons in de buurt en denk ik, wat een helder water? Precies. Nooit.Hoe komt dat toch? Nederland doet het veel beter wat betreft het beschermen van een duurzaam leefmilieu, maar ook in Nederland kunnen er nog veel dingen veel beter. Neem het voorbeeld van de vijver. Natuurlijk is een vijver van zichzelf wel wat troebel, maar de drijfende blikjes en kartonnen verpakkingen in de vijver komen daar niet vanzelf.Zelf ben ik een van de weinige Nederlanders die wel altijd zijn afval bij zich houdt tot hij in de buurt is van een prullenbak of container? Is dit nu zo moeilijk, vraag ik mij dan af. Het probleem ligt hem vooral in het gebrek aan consequenties als je het mij vraagt. Tuurlijk, gooi dat blikje daar maar neer, er is toch niemand die er wat van zegt, of die het uberhaupt iets interesseert.Deze instelling moeten we met zijn allen veranderen, denk aan milieu acties op basisscholen, middelbare scholen... etc.Willen we met zijn allen een zo duurzaam mogelijk leefmilieu bereiken, dan moeten we dat samen doen! Volg mij en zet die stap! Ruim eens een blikje op van straat! Maar misschien wel het allerbelangrijkst, hou je troep bij je!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1