Bali, Lombok, Thailand en Cambodia

De afgelopen maand hebben we veel rond getrokken omdat we nog zoveel wilde zien. De laatste update was vanuit Ubud, nu zitten we in Bangkok.

Ubud viel een beetje tegen. We hadden van veel mensen zeer positieve verhalen gehoord waarschijnlijk waren we daarom een beetje teleurgesteld. We vonden het met name jammer dat het hele stadje uit toeristen bestond. Er waren geen lokale winkeltjes en eettentjes. We hebben 1 dag de scooter gehuurd en hebben toen twee tempels bezocht. De omgeving was prachtig en ook de tempels waren erg mooi. Bij de tweede tempel, Gunung Kawi, waren we verkeerd gestuurd door google maps. We kwamen in een klein dorpje uit en niet bij de officiele ingang. Een paar kinderen wilde ons wel de wegwijzen. We zijn met ze mee  gegaan door de rijstvelden heen. Het was een prachtige omgeving.

Doordat Ubud wat tegenviel zijn we wat eerder door gegaan naar Padang Bai. Daar hebben we de stranden bezocht en de wedstrijd van Nederland tegen Chili gekeken. Ook was dit de opstapplek voor Gili Trawangan.

Gili Trawangan was erg druk maar het was ook erg mooi. 's Ochtends vroeg ben ik gaan snorkelen, het koraal was helaas beschadigd maar er waren wel veel vissen. Ook kwam ik een schildpad tegen. Heel erg gaaf om er naast te zwemmen. Rond 10 uur zijn we met een bootje op 5 verschillende plekken gaan snorkelen bij Gili Meno en Gili Air. Ook hier hebben we weer veel vissen en schildpadden gezien. Het koraal was ook mooier dan bij Gili Air.

We hebben de dag erna een boot genomen naar Gili Meno om de rust op te zoeken. We hebben van een prachtige zonsondergang kunnen genieten een weer kunnen snorkelen. Het was heerlijk om uit de drukte boven het koraal te hangen en naar alle gekleurde vissen en grote schildpadden te kijken.

Vanaf Gili Meno zijn we naar Sengigi gegaan op Lombok. Daar merkte we voor het eerst dat het ramadan was. Overdag waren alle straattentjes dicht dus moesten we in duurdere restaurants eten. Gelukkig waren ze 's avonds wel gewoon open. Vanuit Sengigi zijn we naar een waterval gegaan. We hadden een scooter gehuurd bij het guest house waar we verbleven. De band is op de weg ernaartoe maarliefst 3x lek gegaan waardoor we er 2 uur langer over hebben gedaan om op onze bestemming te komen. Gelukkig was de weg erg mooi en konden we van het uitzicht genieten. Tijdens de terugweg hebben we van de zonsondergang kunnen genieten.

Mataram was onze volgende bestemming we wilde eigenlijks de scooter huren en dan in Sengigi overnachten. Maar door de slechte ervaring hebben we besloten om een nachtje in Mataram te verblijven, wat een nachtje meer is geworden omdat de mensen van het guesthouse zo vriendelijk waren. We werden aangeraden om naar Gili Gede te gaan. Dus dat advies hebben we opgevolgd.

Gili Gede was een eilandje met slechts 4 'hotels'. Het koraal was nog ongerept en de vele anamonen zorgde voor een prachtig geheel. We hebben er ook de wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland gekeken, helaas met een slechte uitslag. Het dorp was samen gekomen bij de buurman van ons guesthouse. De eigenaren van ons guesthouse waren Frans dus ze wilden ook graag de wedstrijd zien. Het was erg gezellig. Ook de locals dronken ondanks de Ramadan gewoon bier.

In Kuta (Bali) loopt een vriendin stage. We zouden haar gaan opzoeken maar helaas is het niet gelukt om af te spreken. Kuta deed denken aan Lloret de Mar. We hebben gelukkig een leuk kroegje kunnen vinden waar we Nederland-Costa Rica hebben kunnen kijken. Toen de wedstrijd was afgelope was het al licht buiten.

We zijn maandag 7 juli naar Bangkok gevlogen waar Peter en Bert, twee vrienden van mij, ons op wachte. We hebben de eerste avond gefeest, de tweede uitgerust en de dag erna zijn we naar Siem Reap (Cambodja) gegaan. In Siem Reap hing een relaxte sfeer. We hebben 1 dag de tempels van Angkor bezocht. Doordat het zo duur was konden we helaas niet een tweede dag gaan. We hebben Angkor Wat, Angkor Thom en nog wat kleinere tempels bezocht. Het was zeer indrukwekkend. Om alle gezichten van Bayon (Angkor Thom) naar je te zien kijken is een vreemde gewaarwording.

Phnom Penh was de volgende stop. Daar hebben we het paleis, een zijde boerderij op een eilandje, meerdere tempels, central market, Tuol Sleng (gevangenis tijdens 1975 tot en met 1979) en de killing fields bezocht. De gevangenis en killing fields waren er gruwelijk. Tijdens de rondleiding kreeg ik meer dan eens een brok in m'n keel. Het was huiveringwekkend om de verhalen te horen en de botten, bloed en foto's te zien. We zijn ook naar een bordeel gegaan, we wilde graag kijken hoe het er aan toe ging. Tegen Femke waren de vrouwen ophartiger dan tegen ons, wat heel begrijpelijke is. We hebben met de manager kunnen praten en met wat meiden die er werkte. De manager vertelde dat ze zo'n 200 tot 300 dollar per maand verdienden maar dat leek ons erg veel als het per keer 2dollar kost (net zoveel als een pitcher bier). De meeste kwamen van het platteland en sommige hadden kinderen. De klanten waren vooral oudere mannnen.

Door Linda, iemand die we tijdens de reis zijn tegenkomen, werd ons verteld dat Kampot erg leuk was dus zijn we daar naartoe gegaan. Kampot is bekend om de peper. We hebben 1 dag met een tuk tuk meerdere plekken bezocht. We zijn naar een grot, zoutveld, peperboederij, vissersdorp, rijstvelden, krabmarkt en strand gegaan. Doordat het veel had geregend was de weg een en al modder waardoor we sommige stukken moesten lopen om niet vast te komen zitten. We peper was erg lekker dus we hebben gelijk wat ingeslagen voor thuis.

De laatste bestemming in Cambodja was Koh Kong. We wilde een jungle trekking doen maar door het slechte weer is dat niet door gegaan. Dit gaf ons de gelegenheid om veel te praten over alles wat we het afgelope half jaar hadden mee gemaak. Met name de eerste twee maanden hebben veel ondruk op ons gemaakt en dit hebben we ook overgebracht. We hebben tijdens het reizen niet meer zo'n band gehad met de mensen en plek als in Pachbhaiya. Het wordt de eerste plek waar we weer naar terug gaan in Azie. Op de tweede plek staat Sumatra.

In Thailand zijn we een dagje in Trat gestopt om niet in een dag te veel te moeten reizen. De dag erna zijn we naar Ayutthaya gegaan, de oude hoofdstad van Thailand. De tempels waren erg indrukwekkend en het moet een gigantische stad zijn geweest, zeker voor die tijd. Het was niet zo indrukwekkend als Angkor maar het deed er niet veel aan onder.

De laatste dagen in Azie hebben we in Bangkok doorgebracht. Morgen ochtend vliegen we naar Londen waar mijn ouders ons ophalen en de volgende dag gaan we naar Frankrijk waar we mijn familie gaan bezoeken.

In Bangkok hebben we het paleis, de liggende Buddha, een aantal tempels, de goldenmount en een Muay Thai gevecht gegaan. Het paleis was mijn favoriet. Het Muay Thai gevecht was ook erg vet. Het ging er hard aan toe. We hadden geluk dat er een festival is in Bangkok was op het grasveld bij het paleis. Daar hebben we twee avonden doorgebracht. Het was erg leuk om de traditionele dans en muziek te zien.

More contributions of WorldSupporter author: Johan Veenstra
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]