Teken met inkt!

Education Category: Creative
Ages:

Materiaallijst:
  • Wattenstaafjes
  • Zwarte inkt
  • Wit A4 papier
  • Gekleurde potloden
  • Kleine bekers (voor de inkt)
  • Een schaar (niet perse nodig)
 
De les
 
Uitleg (15 minuten)
Introductie: leg aan de studenten uit wat ze die dag gaan doen. Vertel dat ze elkaar gaan tekenen met inkt en wattenstaafjes. Ze moeten zo min mogelijk inkt gebruiken in de tekening. Vertel ze dat ze naar elkaar moeten kijken en zich moeten focussen op vragen als; Wat voor soort gezicht heeft de ander? Wat voor kleding draagt de ander?. Als ze klaar zijn met tekenen kunnen ze de tekening inkleuren met potloden. 
Visualisatie: De docent tekent een kind na met behulp van inkt en wattenstaafjes. Eventueel kan de docent ook een klein stukje van de tekening inkleuren. 
Implementatie: De studenten krijgen papier, een kleine beker met inkt en wattenstaafjes. Het papier leggen ze verticaal neer. De studenten worden aangemoedigd om naar elkaar te kijken en elkaar te tekenen met zo weinig mogelijk inkt. Als ze daarmee klaar zijn mogen ze gaan kleuren. Zorg dat de studenten de opdracht begrijpen en ondersteun ze. Als de opdracht niet duidelijk is kan je het individueel nog een keer uitleggen. 
 
Uitvoeren (45 minuten)
De studenten moeten is paren werken wat lastig voor ze kan zijn. De docent loopt rond om de studenten te helpen en complimentjes te geven. Merk op dat het belangrijk is om complimenten te geven voor de moeite die de kinderen doen. 
Als de opdracht te moeilijk is legt de docent het individueel nog een keer uit. Zo krijgt de student extra aandacht. Als het te moeilijk is om samen te werken is het ook een oplossing om de student zichzelf te laten tekenen. 
Als de opdracht te makkelijk is kunnen de studenten hun tekening uitknippen (waarvoor de schaar nodig is).
 
Opruimen (15 minuten)
Alles wordt opgeruimd en terug gezet op de juiste plek. De studenten gaan weer op hun plek zitten en de docent begint het evaluatie proces. 
 
Evaluatie (15 minuten)
 De tekeningen kunnen in de klas worden opgehangen. Vervolgens bespreekt de docent een aantal tekeningen en laat de positieve verschillen tussen de tekeningen zien. 
 
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Monique1
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
18