Teken je eigen gezicht met behulp van een spiegel

Education Category: Creative
Ages:

De situatie: In de klas waar we deze les gaven hadden de studenten nog niet eerder een creatieve les gevolgd. Ze waren het niet gewend om zelfstandig en creatief te werken en we hebben er extra aandacht aan besteed om ze die vaardigheden bij te brengen. De studenten vonden onze les leuk en interessant omdat ze het niet op school het niet gewend waren op deze manier te werken.
 
Doel: De kinderen van 7-8 jaar gaan leren om hun eigengezicht te tekenen. Dit gebeurd in een les van 90 minuten. Ze gebruiken potloden en een spiegel en aan het einde van de les hebben de kinderen hun eigen gezicht op papier staan. Naar verwachting zal ongeveer 70% van de kinderen instaat zijn om dit doel te bereiken.
 
Materiaal:
  • Spiegels voor elk kind
  • Grijze potloden
  • Wit papier (A4)
  • Scharen (niet perse nodig)
 
De les:
 
Uitleg (15 minuten)
Introductie: Leg uit wat de kinderen vandaag gaan doen. Vertel ze dat ze hun eigen gezicht gaan tekenen met behulp van een spiegel, potloden en natuurlijk papier.
Visualisatie: Benoem de gezichtskenmerken waarop de kinderen moeten letten. Dus de neus, mond, ogen, tanden en haar. Het is handig als er een voorbeeld tekening aanwezig is waarop de kenmerken kunnen worden aangewezen.
Implementatie: De studenten krijgen de nodige materialen. Vertel dat het blad verticaal moet worden neergelegd. Zorg ervoor dat alle studenten de opdrachten juist hebben begrepen. Als dat niet het geval is kan je het individueel nog een keer uitleggen.
 
Uitvoering (45 minuten)
De studenten werken zelfstandig aan de opdracht. Ondertussen loopt de leraar rond om te helpen en af en toe een complimentje te geven. 
Als de opdracht voor een kind te moeilijk is legt de leraar het individueel nog een keer uit om zo het kind extra aandacht te geven.
Mocht de opdracht te makkelijk zijn dan kan het gezicht na het tekenen ook worden uitgeknipt.
Als een student snel klaar is kan de leraar wijzen op details die nog kunnen worden aangevuld. 
 
Opruimen (15 minuten)
Alles wordt opgeruimd en opgeborgen. Als dat is gebeurd gaan de kinderen weer op hun plaats zitten, zodat de leraar het evaluatie proces kan beginnen.
 
Evaluatie (15 minuten)
De leraar bespreekt de les en de tekeningen en laat positieve verschillen tussen de tekeningen zien. Aan de einde kunnen de tekeningen worden opgehangen in het lokaal.
 
 
 
Follow the author: Monique1
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Monique1
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]