Stokje doorgeven

Velen zouden voor de vertrekdatum kiezen, maar ik kies voor de terugkomst...

Precies een jaar geleden, dinsdag ochtend 18 dagen na vertrek, kwam ik terug op Nederlandse bodem na ruim 2,5 week in Malawi te zijn geweest. Het afscheid op het vliegveld leek voor mij maar 10 minuten te duren, maar in werkelijkheid duurde het zo'n 50 minuten. Cadeautjes van de expeditieleiders, bedankje voor hen van ons, een zegje van de expeditieleiders, nog een kaatste keer het Malawiaanse en Nederlandse volkslied, knuffels, een groepsknuffel, nog meer knuffels. En toen was het dan echt daar; na 17 intensieve dagen met elkaar dag en nacht te hebben doorgebracht, moesten we doei zeggen. En toen konden de verhalen beginnen. 'Hoe was het?' 'Wat heb je allemaal gedaan?' 'Wat was het leukst?' Iedereen wilde een paar zinnetjes, maar ze kregen van mij allemaal een heel verhaal. Ik kon niet anders, ik moest alles vertellen. (Net zoals nu...)

Precies een jaar geleden kwam ik dus terug van mijn mooiste reis tot nu toe. Van een reis die me heeft gevormd tot wie ik nu ben. Ik doe andere dingen en maak andere keuzes. Ik ben 'volwassen' geworden. Ik ben wijzer geworden. Ik ben gaan leven.

Nog steeds heb ik contact met iemand van het project LIYO dat we hebben bezocht. Godfrey is zijn naam en hij werkt bij LIYO. Hij is begin 20 en een echte Malawiaan. Misschien vertelt dit wel hoe slecht ik het los kan laten. 

Zoals ik in een vorige blog schreef was ik uitgenodigd voor verschillende informatiedagen van Worldmapping om te komen helpen. Ik zou 10 juli gaan, maar toen hadden ze al genoeg mensen. Ik zou 19 juli gaan, maar er kwamen maar 2 gezinnen waardoor die ene helper die er al was, genoeg was. Ik weet de precieze datum niet meer, maar de volgende kan ik ook niet bijwonen, omdat ik dan in Zeeland zit met vrienden. En daarna volgen er nog 2, maar ik denk dat ik die ook aan me voorbij ga laten gaan. Dit afgelopen jaar was 'mijn generatie Worldmappers' de groep om te komen helpen bij infodagen. Met de zomervakantie die is gearriveerd en dus ook weer een heleboel nieuwe expedities en Worldmappers, zullen zij volgend jaar de groep zijn die gaan helpen op infodagen. Ik ga het stokje doorgeven. En die laatste 2 infodagen waar ik het over had, zijn ruim na terugkomst van de eerste expedities. Ik heb het gevoel dat mijn tijd erop zit. Dat de tijd rijp is om het los te laten. Hoe moeilijk ik dat ook vind. Natuurlijk, eens een Worldmapper, altijd een Worldmapper, en wat ben ik trots om die titel bij me te dragen. Maar het is tijd om het stokje door te geven en anderen die geweldige ervaringen die je krijgt als Worldmapper mee te laten maken. Dus aan alle Worldmappers van 2014 en alle anderen die nog zullen komen: laat je inspireren, leer, lach, dans, werk, ontdek, geniet, en inspireer anderen, want Worldmapper zijn is iets moois wat iedereen mee zou moeten maken. 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jules
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.