You go to Can Tho, so you Can Do

Lieve Jan,

Vandaag is het zover. Wat eerst nog tien dagen waren is nu minder dan tien uur geworden. Ik vlieg vanavond naar de andere kant van de wereld. Er zal zo’n 12.520 kilometer onder mij door gaan. Ongelooflijk ook eigenlijk. Terwijl ik nu nog in mijn kamer zit, ben ik morgen te vinden in Hồ Chí Minh City. Tot een jaar geleden had ik nog nooit van deze stad gehoord. Morgen is het de stad waar de reis begint. Waar mijn doelen worden gestart.

Ik heb diverse doelen opgesteld. Twee soorten.
1: Mijn millennium doelen.
2: Persoonlijke doelen

Mijn millennium doelen
https://www.wereldsupporter.nl/millenniumdoelen-oud

Persoonlijke doelen
Ik heb lang nagedacht over wat mijn persoonlijke doelen zijn voor deze reis. Ik kan dit niet direct plaatsen onder een bepaald punt. Ik wil van deze ervaring leren. Niet zozeer hoe ik kleine kinderen moet verzorgen of les ga geven aan gehandicapten. Ik wil leren hoe ik mij red in deze situaties. Ik heb verwachtingen. Maar die verwachtingen zou  ik eigenlijk weg moeten stoppen. Ik moet het op mij af laten komen als een flinke vloedgolf en blijven roeien met de riemen die ik heb om niet te zinken in het kolkende water. Daarbij is het van belang dat ik mij mentaal sterk op moet gaan stellen. Dat valt persoonlijk gezien niet mee. Maar ik weet dat ik dit kan. Zelfbewustwording. Ontdekken wat je innerlijke krachten zijn. ‘You go to Can Tho, so you Can Do’

Jan, jij hebt mij geleerd dat je vaak sterker bent dan dat je zelf weet. Je hebt mij laten zien dat verwachtingen niet zullen voldoen, zoals je het graag had willen hebben. Je hebt mij laten zien dat er in keuzes geen goed of fout zit. Zolang je maar zelf bewust bent van wat je doet.  Zowel rationeel als emotioneel gezien. Misschien ben ik nog niet zo ver dan dat jij bent. Ik zal er misschien nooit klaar voor zijn, maar ik weet dat ik dit kan. Ik zal sterk zijn, net als jij, en van deze ervaring gaan leren.

Jan, ik heb nog een vraag voor je:

‘Wat is jouw grootste leerpunt geweest in de afgelopen tijd?’

Liefs,

Marjolein

Follow the author: Marjolein29
More contributions of WorldSupporter author: Marjolein29
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Ik geloof in je

Lieve Marjolein,Ik wens je heel veel succes met de reis. Ik vind het echt heel stoer dat je dit doet. Ik heb er heel veel bewondering voor. Geniet ervan maat wees vooral voorzichtig. 12P

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1