Over een week aan het werk in een sloppenwijk aan de andere kant van de wereld.

Daar zit ik dan, tussen mijn nog lege rugzak en alle stapels kleding. Ik moet mijn tas gaan inpakken en alles wat ik mee wil nemen gaan verzamelen. Ik vlieg namelijk deze zaterdag (26-07-2014) naar Rio de Janeiro. Ik ga daar 17 dagen heen om ontwikkelingswerk te doen met allemaal leeftijdsgenootjes. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar ik vind het ook heel erg spannend. Niet omdat het zo ver vliegen is, dat heb ik wel vaker gedaan, maar eerder omdat ik zonder ouders op vakantie ga. Want we gaan naar een arm gebied en ongetwijfeld heftige situaties zien en zielige verhalen aanhoren. Gelukkig ben ik niet alleen, want naast mijn andere 19 reisgenootjes (tussen de 14-18 jaar) heb ik ook nog 2 expeditieleiders. Als we daar zijn hebben we elke dag een reflectie in kleine groepjes wat we van die dag vonden en kan je even alles kwijt. Ik vind dit zelf heel erg fijn omdat ik ervan hou om dingen te delen want dat lucht voor mij erg op.

We gaan gedurende twee weken van alles doen, zowel ontwikkelingshulp verrichten maar ook ontspannende activiteiten. Zo gaan we verschillende projecten bezoeken waar we o.a. geconfronteerd worden met het leven in een sloppenwijk en wat het verschil is tussen een public en private school is. Ook gaan we twee dagen aan de slag bij een sport- en spelproject, gaan we tienermoeders bezoeken en een dag naar de vuilnisbelt. Dit is allemaal wel op voorbehoud van de veiligheid van de projecten, als het niet veilig genoeg is gaan we iets anders doen. Dit wordt daar ter plekke bepaald. Om van al die indrukken bij te komen gaan we als we daar een week zijn er een weekendje tussen uit. We gaan dan naar een paradijselijk eiland (Ilha grande) waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Ook is een bezoek aan Rio natuurlijk niet compleet als we het grote 'Jezus beeld' op de Corcovado niet hebben bezocht en een dagje aan de Copacabana hebben gezeten. Dit zit dus ook in het programma!

Ik verwacht dat het heel indrukwekkend wordt maar ook heel erg leerzaam en een fantastische ervaring! Jullie horen weer wat van me als ik weer veilig thuis ben op 11 augustus!

Liefs, Annemijn

Follow the author: annemijnbakker
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: annemijnbakker
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]