Milleniumdoel in Nederland

Sinds ik terug ben uit Malawi kijk ik heel anders naar ontwikkelingshulp en hulporganisatie. En ik merk nu dat eigenlijk heel veel mensen geld geven aan hulporganisaties maar geen idee hebben wat die precies doen en wat er met hun geld gebeurt. 

Ik denk dat het heel belangrijk is dat mensen weten wat er met hun geld gebeurt en snappen hoe het er in zo'n land aan toe gaat. Dat snappen is natuurlijk erg moeilijk je snapt het alleen als je zelf in zo'n land geweest bent, en je kan natuurlijk niet iedereen naar ontwikkelingslanden laten gaan. Maar je kan wel door mideel van filmpjes en ander beeldmateriaal mensen zoveel mogelijk laten zien hoe het er in zo'n ladn aan toe gaat. En waarom het zo belangrijk is dat er hulp komt. 

Dit heeft het meest te maken met Milleniumdoel 8 'mondiaal samenwerkingsverband voor ontwikkeling'. En ik vind dit milleniumdoel misschien nog wel belangrijker dan alle andere, omdat je de andere milleniumdoelen niet kunt bereiken als je niet samenwerkt met andere landen. 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of MaaikeRosanne
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd