Geen tussendoortjes (dag 5 van de 8-daagse challenge)

Vandaag alweer de vijfde dag.

vandaag staat in het teken van millenniumdoel 1: de armoede halveren en minder mensen honger.

Het percentage mensen dat in extreme armoede leeft, moet in 2015 ten minste voor de helft zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. Extreme armoede betekent dat iemand minder dan 1,25 dollar per dag te besteden heeft. In 1990 leefden 2 miljard mensen in extreme armoede, oftewel 47 procent van de wereldbevolking.

Iedereen fatsoenlijk werk Minder armoede kan alleen worden bereikt als meer mensen aan een fatsoenlijke baan worden geholpen. Fatsoenlijk werk is productief werk dat wordt uitgevoerd uit vrije wil onder gelijke, veilige en waardige omstandigheden. Juist in arme landen hebben mensen vaak slechtbetaald, tijdelijk of onveilig werk. Dit probleem doet zich vooral voor onder vrouwen en jongeren.

Halvering percentage mensen met honger In 2015 moet ook het percentage mensen dat honger lijdt zijn gehalveerd. In 1990 was dat percentage 20 procent. En bijna eenderde van alle kinderen onder de vijf was toen ondervoed.

De actie voor vandaag is: een dag zonder tussendoortje leven.

Een hele dag zonder tussendoortjes! Nou eet ik normaal ook niet heel veel tussendoortjes maar ik moet zeggen dat ik er vandaag er wel even tegen op zag. Het was een stralend mooie dag vandaag en ik zou vanmiddag met een aantal vriendinnen gaan zwemmen. En als wij met zijn allen gaan zwemmen dan zijn er zakken chips, koekjes en natuurlijk veel chocolade aanwezig. Maar goed, dit keer niet voor mij! En het is gelukt. Mijn vriendinnen hielpen er gelukkig bij en besloten ook geen tussendoortjes te nemen en dat hielp gigantisch! Deze actie is dus geslaagd. Ik heb maar besloten om deze actie de rest van de acht-daagse challenge vol te houden. Dat moet lukken toch? doen jullie mee?

Morgen is er weer een nieuwe blog.

Tot dan!

Image
Follow the author: Agnes
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]