History is herstory too.
"Feminism is the radical notion that women are people."
 

En dan zit dag 4 van de challenge er alweer bijna op en zijn we op de helft.. Maar eerst natuurlijk nog een blog van gisteren. Dag 3 stond bij mij in het teken van 'gelijke kansen voor mannen en vrouwen.' Ik heb vooral nagedacht over onze rechten en kansen en hier met collega's over gepraat/gediscussieerd.

Nou hebben vrouwen en mannen in Nederland al ongeveer dezelfde rechten (uitzondering op basis van geloofsovertuiging niet meegerekent) sinds 1980. Een vrouw die ik ontzettend bewonder en die een grote rol hierin heeft gespeeld is Aletta Jakobs. Zij vechtte voor gelijke rechten en mocht dan ook als eerste vrouw doorstuderen op de universiteit, ongelooflijk wat een doorzettingsvermogen je dan moet hebben.

Helaas hebben vrouwen in nog lang niet in alle landen evenveel of zelfs genoeg kansen. Daar speelt het klassieke man-vrouw rolpatroon een grote rol. Vrouwen passen op de kinderen en maken eten en mannen zorgen voor het geld. Maar meestal werken die vrouwen nog veel harder dan de man op het land, terwijl de man 'uitrust.' 

Ik hoop dat er een dag komt dat vrouwen overal ter wereld evenveel kansen krijgen en hun eigen ambities kunnen volgen en ik? Ik wil er net als Aletta Jakobs alles aan doen!

liefs, Dorieke

Follow the author: Doriekejvl
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]