De vijfde challenge dag

Hallo allemaal, 

Vandaag is mijn 5de challenge dag alweer ingegaan. Gaat echt super snel. Vandaag staat mijn dag in het teken van Het millenniumdoel 'alle jongens en meisjes naar school'. 

Het onderwijs is natuurlijk super belangrijk, zonder onderwijs word het erg lastig om later een goed bestaan op te bouwen. In Nederland heeft ook ieder kind de leerplicht waardoor ieder kind in Nederland verplicht naar school moet. Maar waarom is dit in veel ontwikkelingslanden niet het geval? Miljoenen Kinderen in ontwikkelingslanden gaan niet naar school dit komt vaak omdat ouders willen dat de kinderen mee helpen in het huishouden of omdat de kinderen moeten werken waardoor zij kunnen bijdragen in het gezinsinkomen. Dit is natuurlijk heel erg, kinderen moeten de kans hebben om naar school te kunnen gaan. 

De stichting Edukans ondersteunt 164 onderwijsprojecten in India, Kenia, Ethiopië, Oeganda, Peru en Malawi. Op deze manier kunnen zo al die miljoenen kinderen naar school. Volgens Edukans maakt onderwijs kinderen zelfstandiger en geeft het hen vaardigheden waar ze hun leven lang nog profijt van hebben. Bij deze onderwijs projecten moet u bijvoorbeeld denken aan seksvoorlochting maar kan ook variëren van hulp voor de docenten bij het lesgeven, tot hulp voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. 

Ook worden de Nederlandse school leerlingen gemotiveerd om edukans te helpen met verschillende acties zoals: Scholen voor Scholen, Schoenmaatjes, Going Global, Werelddocent (XL) en Onderwijsexpeditie verdiepen zij zich in het leven van leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden.

Zelf heb ik ook een keer meegedaan met een actie van Edukans, daarom wilde ik jullie ook graag wat over deze stichting vertellen. Ik heb een paar jaar geleden mee gedaan aan de actie levend Monopoly. Hierbij moest iedere deelnemer individueel 100 euro opbrengen voor Edukans. Dit deed je door mensen je te laten sponsoren. Na het behalen van de 100 euro (of meer natuurlijk) kreeg iedere deelnemer een treinkaartje om door heel Nederland de straten van het Monopoly spel op te zoeken, hier moest je dan een foto met het straatbordje maken als bewijs voor je sponsoren. Ik vond het een hele leuke en vernieuwende actie. 
 
Ik hoop dat ik jullie nu een beetje een goed beeld heb gegeven over de stichting Edukans.  Je kunt hen financieel steunen door geld te doneren op: NL21 INGB 0000 0005 15. Op deze manier kunnen meer jongens en meisjes in ontwikkelingslanden naar school. Dat zou toch fantastisch zijn? 
 
Liefs 
 

 

Follow the author: Lauraaa
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Lauraaa
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]