Challenge: Een wereldburger in 8 dagen (Dag vier)

'In 2015 is kindersterfte sterk afgenomen' is het vierde doel op de milenniumdoelenlijst. Kindersterfte heeft veel oorzaken. Kinderen kunnen overlijden aan diarree, mazelen, longontsteking of malaria. Ziekten die makkelijk voorkomen kunnen worden. Medicijnen, vaccinaties, een goede hygiëne en een goede gezondheidszorg kunnen dit voorkomen. Inmiddels gaat het beter dan in 1990, er sterven zo'n 14.000 kinderen per dag minder. Alleen we zijn er nog lang niet. Er sterven nog steeds teveel kinderen per dag. 

Aangezien goede hygiëne een van de middelen is om kindersterfte tegen te gaan, vind ik heb best wel lomp om zelf zo onzuinig om te gaan met water. Daarom heb ik vandaag mijn bewustzijn vergroot door te douchen met een douchecoach. Ik moet zeggen dat dit wel een goede opdracht voor mij is. Ik ben namelijk wel een erge liefhebber van lang douchen. Ik douche best wel vaak heel lang, en ook wel bijna elke dag. Dat is eigenlijk best slecht: ik verspil daarmee best veel water... Water is niet per de duur, alleen het is voor lang niet iedereen zo vanzelfsprekend als het is voor mij, voor ons westerlingen met overal waar je kijkt kranen. Ik mag best wat zuiniger met water omgaan! Thuis hebben wij een klein zandlopertje, de zogenaamde Douchecoach. Dit kun je in de douche opplakken met een zuignapje en zodra je gaat douchen dan draai je het zandlopertje om. Dit geeft een bepaalde tijd aan, ongeveer vijf minuten geloof ik. Dit helpt je dus korter de douchen dan normaal, zeker in mijn geval. Ik deed er altijd wel langer over dan vijf minuten. Ik moest wel even zorgen dat ik niet te lang bleef dromen onder de douche, want voor ik het wist was de helft van de tijd alweer voorbij! Maar het is me gelukt om uiteindelijk binnen de tijd te douchen. Het was ook zeker niet onmogelijk om in die tijd te douchen. Ik ben het alleen niet gewend. Ik denk alleen wel dat ik het vaker ga doen. Scheelt mijn ouders ook weer stookkosten ;) Ik heb weer eens wat minder water verspild, waar ik al zo overvloedig gebruik van kan maken. Heb mijn gezin er ook even op gewezen! Hopen dat zij dit ook eens zullen proberen! 

Image
Follow the author: Lynn Jongman
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]