Challenge: Een wereldburger in 8 dagen (Dag drie)

Vandaag is dag drie van de millenniumdoelenchallenge aangebroken en dus ook doel drie: 'In 2015 hebben alle mannen en vrouwen dezelfde rechten'.

Dit doel lijkt mij een van de moeilijksten om te kunnen bereiken. Dit betekent namelijk dat de mindset van mensen veranderd moet worden. Zelfs in Nederland kun je nog niet zeggen dat dit doel altijd al bereikt is. Er is namelijk bewezen dat sommige vrouwen in het bedrijfsleven minder loon krijgen dan bepaalde mannen met dezelfde functie. Ook zijn er heel veel mannen denk ik te trots om vrouwen gelijk aan hen te stellen. Het slaat natuurlijk nergens op, waarom zou je beter zijn of hoger staan omdat je toevallig een ander geslacht hebt? Maar ja, krijg dat maar eens uit het vaste denkbeeld van al die talloze mannen... Sommige dingen kun je gewoon zelf veranderen. Klinkt misschien lomp, maar armoede zou je in principe kunnen bestrijden door schoon drinkwatervoorzieningen aan te leggen, etc. Ik weet wel dat het niet zo makkelijk ligt, maar dit is een fundamenteel iets wat je niet zomaar verandert. Dit gaat al jaren zo, al eeuwen. De man staat altijd al boven de vrouw. Ik ben zeker wel van mening dat dat kan veranderen en ook mag veranderen. De emancipatie van de vrouw is een goed ding. 

In Nederland heb ik zelf nooit last van gediscrimineerd worden om mijn geslacht. Maar ik kan me voorstellen dat dit in talloze andere landen wél gebeurt. In de meeste gevallen kunnen de vrouwen die hier de dupe van zijn er weinig tot niks van zeggen, omdat ze daar niet opgewassen tegen zijn. Mannen blijven toch altijd sterker.

Ik heb een filmpje bijgevoegd over Mazoe Gondwe, een vrouw die zich hard maakt voor de positie van de vrouw. Zij streeft ernaar dat vrouwen ook het recht moeten kunnen hebben land te kunnen bezitten. Dit wel iets moeilijks; land is bezit en dus macht, en ook geld. Lastig puntje dus voor mannen. Zij leert met haar stichting de vrouwen ook lezen en rekenen. Zeker een goed streven, en bewonderenswaardig om in je eigen land op te staan en dat te bedenken! Ik zou zeggen: bekijk het filmpje zelf!

Related resources on WorldSupporter: 
Follow the author: Lynn Jongman
Supporting content
Challenge: Een wereldburger in 8 dagen (Dag drie)
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]