Dinsdag 10 juni – Slogan P4 + The Lion King + Woordzoeker + 5 maanden getrouwd.

Vandaag hebben we met de kinderen van P4 een slogan gemaakt. Zij waren de enige klas die nog geen slogan hadden. Vorige week vrijdag vroegen ze al: Teachers! When do we get a slogan? Ze wilden er super graag een en toen we bij hen de klas in kwamen waren ze gelijk enthousiast. Op hun allerbest hebben ze de letters gekleurd en nu hangt de slogan ‘STEP UP ACADEMY – TOGETHER WE MAKE THE DIFFERENCE!’ in de klas. De kinderen zijn er super trots op en wij natuurlijk ook.
Vandaag hadden we ook de laatste wiskundeles met P5+P7. Maar in plaats van druk te zijn met wiskunde hebben we een deel van de film The Lion King gekeken. Erg toepasselijk hier in Tanzania. De kinderen vonden het super leuk. Vol spanning en met veel gelach hebben ze gekeken. Het was helemaal leuk toen het liedje Hakuna Matata kwam. Dit zeggen de mensen hier op Zanzibar namelijk heel veel. Wij hebben ontdekt dat er nog meer Swahali woorden in de film zitten. Zo heet de aap Rafiki en dat betekent vriend.
Als afsluiting van de laatste les Nederlands hebben we de kinderen een grote woordzoeker gegeven. We hebben er 60 Nederlandse woorden in verstopt die we de afgelopen maanden hebben geleerd. De vorige keer vonden ze het zo leuk en ook nu gingen ze fanatiek aan de slag. Sommigen alleen, anderen in duo’s of in groepjes. Heb jij deze al gevonden? Hier staat deze! De kinderen hebben flink gepuzzeld en het uur ging zo snel voorbij dat helaas nog niemand de puzzel af had. Maar ze mochten hem meenemen naar huis zodat ze daar verder kunnen puzzelen.
Uit school gingen we naar het weeshuis. We hadden de kinderen zondag gevraagd of we langs konden komen en bijna iedereen had vakantie, dus konden we mooi door vanuit school. Het weeshuis zit namelijk vlak bij de school.
Het viel ons op dat er geen begeleider aanwezig was. Bijna alle kinderen hebben een hele maand vakantie en dan zijn ze gewoon alleen thuis. Ze koken ook zelf hun eten en hangen een beetje voor de tv. We hadden nog een aantal woordzoekers over, dus de tv uit en allemaal aan tafel om te puzzelen. Ze vonden het super leuk en alle kinderen, jong en oud, deden mee. We hebben anderhalf uur flink gepuzzeld en toen hadden we eindelijk alle woorden gevonden. Het was ook zo’n grote puzzel. Maar we hebben er veel lol in gehad.
Michiel had vanuit Nederland een basketbal meegenomen en die hebben we aan de jongens in het weeshuis gegeven. We hoorden namelijk de vorige keer dat het jongste jongetje gek is op basketbal. Hij was dan ook ontzettend blij dat ze een basketbal kregen en ging er meteen mee spelen.
Daarna zijn we nog even Stonetown in geweest. Vandaag zijn we namelijk alweer 5 maanden dolgelukkig getrouwd. Aangezien dit de laatste keer de tiende van de maand is dat we hier op Zanzibar zijn, willen we natuurlijk onze traditie goed afsluiten en genieten van een stukje cake bij het Book Cafe met een lekkere milkshake.

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
472