Vrijdag 6 juni –Sportles, Slogan P1 + Meeten Sportdocent Karibu School

Vandaag gingen we weer met volle moed naar de Step Up toe! Hoewel ons lichaam erg vermoeid was hadden we weer zin in het wekelijkse sportuurtje van de school. We namen het slaghout weer mee, omdat we graag weer slagbal met P5+P7 wilden doen. Ook namen we springtouwen mee voor de overige meiden uit de jongere klassen.
We kwamen op tijd aan bij de school en het was prachtig weer! Vandaag wilden we voor de eerste keer het spel met punten spelen. Dit maakt het spel toch wat sneller en spannender. Nu ze de basisdingen van het spel weten konden we het gaan uitbouwen. Na een korte uitleg, ook met behulp van het schoolhoofd, begonnen we met het spel. De kinderen hadden er weer zin in! Vandaag waren er 16 kinderen en konden we mooi 8 tegen 8 spelen. Het team van Elia had overduidelijk gewonnen met 13 punten en het andere team had er uiteindelijk geen punten aan overgehouden. Maar beide teams hebben ontzettend goed het spel gespeeld en dit hebben we ook benadrukt na het spel. De kinderen hebben enorm genoten van slagbal!
Na de sportles bleven we nog op de school om klas P1 in te gaan. We riepen de kinderen bij ons en met behulp van een docent gingen we aan de slag met de slogan voor deze klas. Deze kinderen hebben nooit les van ons, dus ze genoten er erg van dat wij een keer hun leraren waren. Ze waren fanatiek bezig met het maken van strepen met hun liniaal en ook het tekenen ging erg goed en netjes. Daarna hebben we ook de slogan van P1 opgeplakt en opgehangen: ‘STEP UP ACADEMY – HAND IN HAND TOGETHER WE LEARN!’. De kinderen waren er erg blij mee!
Toen we met de slogan klaar waren vroegen ze ons of we pilau wilden blijven eten. We besloten om te blijven en hebben gezellig met wat kinderen gegeten.
Na het eten gingen we richting Stone Town. We hadden rond half 3 in Stone Town afgesproken met de sportdocent van de Karibu School. Hij had al een aantal keer gevraagd om gezellig wat met ons te gaan drinken in Stone Town en hij wilde ons graag zijn lievelingsdrankje ‘Ginger’ laten proeven. Vandaag was het dan eindelijk zo ver voor hem. We hebben gezellig ergens ‘zijn’ drankje gedaan met een plak cake erbij. Het was gezellig en aan het einde van de middag ging hij weer terug naar de Karibu School, omdat hij daar nog les moest geven.
’s Avonds kregen we thuis van Emmanuel ons tweede slaghout. Zoals jullie weten hebben we een tijdje geleden een slaghout hier laten maken voor het spel slagbal. We willen allebei de scholen een eigen slaghout geven op de laatste dag dat we op de school zijn, dus hebben we aan hem gevraagd of hij er nog één wilde laten maken. Deze versie zag er gelukkig goed uit, want een paar dagen geleden kregen we niet zo’n mooie versie. Dit leek meer op een grote soeplepel / eetlepel. Op dat moment was dat heel irritant, want zoveel tijd hebben we hier niet meer. We konden er uiteindelijk wel om lachen en zijn blij dat we nu twee mooie slaghouten hebben. Voor beide scholen één. Maar dat is nog een verrassing voor ze!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]