Dinsdag 3 juni – Een leuk dagje Step Up!

Vandaag gingen we weer naar de Step Up Academy. En dat beloofde weer een leuk dagje te worden! Normaal gesproken zouden we wiskunde geven aan P2 en P5+P7, maar vandaag niet. Want M&M hadden wat nieuws bedacht voor de school.
We hebben besloten om in elke klas een slogan op te hangen. Voor elke klas hadden we vooraf in het Engels een slogan bedacht, wat ook past bij hun leeftijd. In Word hebben we de letters gemaakt. En we zijn naar Stone Town geweest om de letters uit te printen en te kopiëren. Dat klinkt heel makkelijk, maar in Afrika kost alles wat meer tijd. Ook hebben we voor de kinderen stiften gekocht om de letters mooi in te kleuren.
We gingen eerst aan de slag met P2. Marlinda heeft de letter H thuis als voorbeeld ingekleurd, zodat de kinderen al snel weten wat ze moeten doen. Na een korte uitleg gaan ze fanatiek aan de slag. Ze weten natuurlijk niet dat het voor een slogan in hun klas is, want dat hebben we ze nog niet verteld. Ze pakken hun nieuwe liniaal erbij en ook hun potlood. Eerst is het de bedoeling dat je horizontale strepen maakt en daarna mag je de letter in kleuren. Het gaat erg goed en daarna hangen wij de slogan op in de klas. Alle kinderen kijken wat we gaan doen! Ze zijn erg benieuwd. Op een gegeven moment zien ze het: Step Up Academy! Maar, wat komt erna? P2 heeft de slogan: ‘STEP UP ACADEMY - A GREAT PLACE TO LEARN!’. De kinderen vinden de slogan geweldig en we bedanken de kinderen voor het inkleuren! Na de pauze gaan we naar P5+P7. Ook zij genieten van de les en krijgen de slogan: ‘STEP UP ACADEMY – YOUR DOOR TO THE FUTURE!’. In dezelfde les was Marlinda nog druk bezig met het overhoren van de tafels.
Na deze leuke lessen hadden we de les Nederlands voor klas P4 en P5+P7. We gingen weer verder met de tekenopdracht van twee weken geleden. Vorige week ging de les niet door. Ze kregen hun ingekleurde A4’tje met hun naam erop terug en mochten verder met kleuren. We deelden weer de kleurpotloden uit en ze gingen fanatiek aan de slag. Als je klaar was op de voorkant, mocht je op de achterkant van je papiertje iets kleuren naar eigen wens. De kinderen hebben erg genoten van de les. Er zijn allemaal leuke tekeningen met verschillende onderwerpen die gaan over Nederland.

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]