Vrijdag 30 mei – Voetbalwedstrijd + verjaardag

Vandaag hebben we met de Step Up Academy een voetbalwedstrijd tegen een andere school. Het schoolhoofd vertelde dit woensdag aan ons en het klonk alsof alleen het plan er was en alles nog geregeld moest worden. Het was voor ons dan ook geen verrassing dat de andere school niet op kwam dagen. Het schoolhoofd kwam naar ons toe en zei: Hebben jullie nog wat voorbereid? Dan kunnen jullie dat nu doen terwijl wij op de andere school wachten. Uuuh.. nee. Er zou een voetbalwedstrijd zijn en wij hoefden niks voor te bereiden. En er lopen nog zes andere leerkrachten op het veld. Waarom moeten wij de hele school aan het sporten zetten? Maar zo slim als wij waren hebben we een bal meegenomen, tennisballen en springtouwen. Want we hadden al bedacht dat als zo’n vijftien jongens voetballen het niet leuk is voor de rest van de school om niet te kunnen sporten.
We zetten verschillende groepjes kinderen aan het sporten. Na een tijdje komen ze tot de conclusie dat de andere school niet meer komt en maken ze twee partijen om zelf een wedstrijd te spelen. Ook de leerkrachten doen fanatiek mee. Michiel heeft veel plezier met de jongens op het veld en Marlinda is langs de kant met verschillende groepjes meiden aan het springtouwen. De zon brandt fel op onze huid, maar dan houd ons niet tegen om lekker te sporten.
’s Middags krijgen we te horen dat er vanavond een verjaardag wordt gevierd in ons huis, omdat iemand van ons project jarig is. Wisten we dat niet? Nee. Want jullie communiceren nooit. Waarom het in ons huis moet plaats vinden is een vraag waar we nog steeds geen antwoord op wisten, maar goed, we passen onze eigen plannen die we gemaakt hadden voor die avond wel weer aan. We moesten nog naar Stonetown om wat dingen voor de scholen te kopen en hebben toen ook nog even een cadeautje voor de jarige gehaald. We zijn de terugweg nog even op de Nightmarket geweest waar we genoten van een Zanzibar Pizza en een Mango Nutella Pizza. Als toetje hadden we een vers stukje ananas. Op de Nightmarket kun je voor een paar euro allemaal lekkere lokale gerechtjes kopen. Erg gezellig om rond te wandelen en te zitten.
Toen we thuis aankwamen waren er een aantal mensen van het project er en de jarige jet Angel. Mona Lisa en Mama Happy hadden lekker eten klaargemaakt: maandazi, sambosa, chapati with egg, salade en een cake. Het was een gezellig avond zo met z’n allen en Angel heeft genoten van haar verjaardag.

Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]