Donderdag 29 mei – Sporten + frustraties.

Vandaag gaan we weer vroeg op weg om te sporten. We hebben helaas een gatenkaasrooster, omdat de lessen zijn veranderd. We hebben eerst 40 minuten les dan moeten we 60 minuten wachten, 40 minuten les, 40 minuten wachten, 40 minuten les. We weten dat de kinderen er weer veel zin in hebben en daardoor krijgen wij ook energie om deze dag door te komen.
We starten met class 4A. Normaal hebben 4A en 4B altijd tegelijk sport, dus het is heerlijk om een kleinere groep te hebben en ze meer persoonlijke aandacht te kunnen geven. Michiel gaat met de jongens voetballen. Eerst gaan ze penalty schieten en daarna doen ze een partijtje. De jongens genieten erg van het voetballen en het is natuurlijk helemaal leuk dat de leerkracht ook meedoet. Wat een plezier hebben ze!
Marlinda gaat met de meiden springtouwen. We hebben gisteren op de markt een paar touwen gekocht die je prima als springtouw kunt gebruiken. Je moet hier toch een beetje creatief zijn. De meiden springen er flink op los en er worden leuke Afrikaanse liedjes bij gezongen. Na een half uur zijn we allemaal erg moe, want springen in de volle zon valt niet mee. Een aantal meiden speelt nog even netbal en een paar meiden gaan nog lekker door met springen.
Omdat we een uur moeten wachten zitten we een poosje in de leraren kamer om wat te drinken en bij te komen. Na drie kwartier is het pauze en ook wij gaan lekker naar buiten om op het veld te zitten waar de kinderen spelen. We geven namelijk niet aan alle groepen les, maar ook de kinderen die wij geen les geven vinden het leuk dat wij op de school zijn en veel kinderen komen dan ook naar ons toe om ons een hand te geven en goedemorgen te zeggen. Van al die vrolijke kinderkopjes worden wij ook heel blij.
Na de pauze geven we les aan class 4b. Ook tijdens deze les gaan de jongens met Michiel voetballen en de meiden met Marlinda springtouwen en netbal spelen. Bij deze groep merken we ook weer dat de kinderen het heerlijk vinden om veel aandacht van de leerkracht te krijgen en ze genieten enorm.
We hebben weer flink gezweet, maar we hebben weer 40 minuten om bij te komen. We krijgen thee te drinken met mandaazi (een soort oliebol) en kachori (aardappel met kruiden eromheen). We kunnen dus even opladen voor de laatste sportles.
We hebben class 5 deze les. We hebben tegen de sportleerkracht gezegd dat hij met ons mee moet dit laatste lesuur omdat we hem nodig hebben om te vertalen. We willen namelijk ook deze klas slagbal leren en de vorige twee lessen was hij ook al niet op het veld te bekennen. Als het tijd is om te gaan zegt hij dat we niet alleen class 5 hebben maar ook class 6. Gelukkig zijn dat maar tien kinderen, dus die kunnen er ook wel bij. We willen naar het veld gaan, maar dan zegt hij ineens dat class 3 ook meegaat. Wat? Zeggen wij. Class 3? Nee dat kan niet. Die zijn te klein voor ons spel. Hoeveel kinderen zitten daarin? 34? Nee, we kunnen niet met 60 kinderen tegelijk op het veld gaan. Gelukkig krijgen we hem aan het verstand dat dit niet gaat lukken. Op het veld zijn namelijk nog veel plekken waar we niet kunnen sporten door de grote plassen die daar zijn. Michiel zegt nog zo’n 5x tegen de leerkracht dat we hem nodig hebben, maar hij komt niet mee. Als we met class 5 en 6 op het veld zijn en het spel hebben uitgezet, komen er ineens een heleboel kinderen het veld op. Class 3. Nee! We hebben hem toch gezegd dat ze niet mee konden doen? Dan komt de sportleerkracht eraan en hij zegt dat er geen leerkracht in hun klas was dus dat ze mee moesten naar het veld. We hebben al zo vaak een klas gezien zonder leerkracht en dan is er ook niks aan de hand. Maar goed, wij passen ons wel weer aan. We wachten af hoe hij dit gaat oplossen. Hij stuurt de jongens naar een hoekje van het veld en krijgen een bal. De meiden stuurt hij naar een gebied waar allemaal boomstammen liggen en houtsnippers en zij moeten zich daar maar vermaken. De meiden redden zich wel vertelt hij ons. Zulke dingen gebeuren hier helaas heel vaak. Dat de jongens een bal krijgen om mee te voetballen, dat vinden ze heel belangrijk en de meiden krijgen niks te doen en moeten zich maar vermaken. Gelukkig hadden wij een paar tennisballen mee en springtouwen, zodat de meisjes netbal konden spelen en touwtje springen.
Wij gingen aan de slag met class 5 en 6. Class 6 kent het spel nog van vorige week en ook aan class 5 hebben we nu het spel geleerd. Ze vonden slagbal ook echt super leuk en deden erg hun best om te proberen een homerun te maken. Er was een lekker zonnetje en we danken God dat het weer goed is om weer te kunnen sporten!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MichielVierhout
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd