Eerste week in de Filipijnen

Beste allemaal,

De tijd vliegt, inmiddels zijn Florien en ik alweer anderhalve week in Manila. Manila is een metropool vol verkeer, luchtvervuiling en herrie, maar ook de woonplaats van miljoenen vrolijke, zeer vriendelijke en behulpzame mensen. De afgelopen week hebben we ons bezig gehouden met huisbezoeken en trainingen maar we hebben vooral ook veel tijd doorgebracht in het verkeer… Gelukkig beginnen we het systeem van de Jeepney’s steeds beter te begrijpen (voor zover dat kan) en zal dit ten goede komen van de reistijd naar ons project..

Even kort een indruk van het project: We werken in een van de armste sloppenwijken van Manila waar we gezondheidstraining en Engelse les geven aan een groep moeders uit een wijk genoemd ‘Happyland’. Deze wijk doet totaal geen eer aan zijn naam want het bestaat uit sloppen boven een vuilnisbelt op zee.. Afgelopen week zijn we bij de moeders thuis geweest om de huisjes te bekijken en werden we geconfronteerd met de dagelijkse armoedige levens van onze moeders. Ondanks deze armoede zijn ze altijd vrolijk en komen ze zelfs optimistisch op ons over, daar kunnen wij in Nederland dus nog wat van leren! Het is erg leuk om met deze moeders te werken en we hopen dat we in deze korte tijd toch wat voor deze vrouwen kunnen betekenen.

Naast het harde werken is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Zo zijn we afgelopen weekend naar White Beach, Mindoro Island geweest. Wat een rust, frisse lucht en natuurlijk zon, zee en strand!
Nu op naar een volgende week vol nieuwe indrukken en ervaringen!

Tot volgende week,
Liefs Plo & Reesjel

Follow the author: Vintage Supporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]