Heimwee naar Ghana

Ik heb oprecht heimwee naar Ghana. Ik mis de vriendelijkheid van de mensen, het feit dat het om 18.55u nog licht is en om 19.00u opeens de zon is onder gegaan. Ik mis het drinken van water uit zakjes, ik mis 'obruni, obruni!', ik mis de bucketshower. Ik mis jollof, fufu, banku, rijstbal in pindasoep, rijst met tomatenpuree. Ik mis de kindjes die me elke dag zo vrolijk begroetten, ik mis de kippen en geiten die naast me werden gezet in de trotro. Ik mis de vieze visgeur op de markt, ik mis FanMilk, ik mis gewekt worden door de moskee waar niemand heen ging. Ik mis het 3x per dag afwassen van alle borden en bekers van alle kinderen, ik mis het dansen met iedereen. Ik mis de geur van de zeep die gebruikt werd voor baderen, kleding wassen en afwassen. Ik mis het volkslied, ik mis de kinderen die met hun plasbroek op m'n schoot gingen zitten.

Ik heb zoveel heimwee naar Ghana, en ik weet niet wat het is. Soms komen spontaan de meest leuke herinneringen in me op. Dan ruik ik iets, en ik ben zo weer in Ghana. 

Nog 20 dagen! Gelukkig maar, dan kan ik ze allemaal weer knuffelen en met iedereen dansen. Ik kijk er zo naar uit.

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: jjjkindt
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
586