La vache qui ri

Na een heerlijke whopper van de burger king en een enigzins emotioneel afscheid op Phuket airport is Arjen weer naar Nederland vertrokken, waarna ik nog een maandje echt 'alleen' zou gaan reizen.. Arjen was nog niet opgestegen of mn 'alleen-avonntuur' begon al, toen ik had bedacht dat ik wel naar t airport hotel (1km) verderop kon lopen.. Bijna aangekomen bij t hotel stond ik namelijk, op de onverlichte, onverharde weg oog in oog met 3 grommende straathonden. Na een kwartier te hebben getwijfeld, ben ik terug gelopen en half huilend bij t eerste beste huis aangeklopt.. hier was er gelukkig een lieve jongen die mij met de scooter als nog naar t airporthotel bracht. 

De volgende dag naar Chiang Mai gevlogen, waar ik rond 12.00 aankwam, maar wat door de curfew, wel een spookstad leek met extreem veel soldaten. Gelukkig trokken de mensen in mijn hostel zich niks aan van de curfew en zaten ze nog te borrelen, zodat ik in elk geval naar binnenkon. Het hostel bleek een typisch hostel, waarbij iedereen bij elkaar in bed leek te slapen, elke telefoon 6x afging 's nachts en ondanks de curfew, de hele nacht mensen naar binnen liepen.. Dat was wel even wat anders dan de romantische hutjes met Arjen, maar inmiddels ben ik er weer aan gewend. In Chiang Mai heb ik een dagje sightseeing gedaan en ben ik naar de kapper geweest. Ik was een beetje zenuwachtig, maar ik kreeg een mega lekkere hoofdmassage en t is best mooi! 

De dag erna ging ik mountainbiken in de bergen rond op Chiang Mai. Door koffieplantages en met super mooie uitzichten over de stad, crossten we met een erg bijzondere groep de berg af (vooral af, dat was wel fijn ;-)). De groep bestond uit een 50-jarige, sex-and-the-city-achtige vrouw die letterlijke elke 3 minuten stopte om foto's te maken, met name selfies, een hele dikke Thai, een bang Israelisch meisje met haar tot op de grond, een Nieuw-Zeelander die maar bleek zeggen hoe makkelijk de tocht was en een illigaal handeltje in Thaise sieraden had om zijn reizen te kunnen bekostigen en de meest interessante: een Engelse jongen die maar bleef opscheppen hoe brak die wel niet was. Deze laatste viel voortdurend van zijn fiets waarbij hij op een gegeven moment keihard op zijn stuitje knalde en mij helaas meenam in zn val. Als we hem moeten geloven, heeft ie nog nooit zoveel pijn gehad in zn leven als toen en terwijl hij wanhopig vroeg of iemand wat alcohol voor m had, kwam de sex-and-the-city-vrouw aanrennen om een selfie met de creperende Engelse jongen te maken. Toen ik daar wat van zei, vroeg ze me of ik jaloers was, waardoor de hele situatie te bizar werd en we, terwijl hij nog steeds lag te creperen op de grond, even wat groepsfoto's gemaakt. Daarna besloot hij helaas te gaan lopen, waardoor we 3 uur later dan gepland beneden aankwamen.. maar goed, al met al was t best grappig, gister nog een biertje gedaan met m en hij vindt zichzelf nog steeds erg zielig en drinkt nog steeds erg veel. 

Na deze tocht ben ik naar Laos vertrokken! De grensovergang vond ik mega spannend, met Malawi-Tanzanie nog vers in mn geheugen, maar ging echt vlekkeloos!! De dag erna, ging ik op de Gibbon Experience! Drie dagen lang de jungle in en al ziplinened door de bossen en slapen in boomhutten op 150 m hoogte. De groep was super leuk en t uitzicht was geweldig maar het was wel zwaar! Bizar heet, bizar vochtig en bizar veel muggen, spinnen, bloedzuigers! maar goed, ondanks t beetje afzien was t wel een hele vette ervaring. Helaas werden een paar mensen van de groep ziek, wat best eng is in de jungle maar t gaat nu geloof ik weer goed met ze. Daarna doorgereisd naar Luang Prabang, een oud-koloniaal Frans stadje, super mooi en rustig, met overal heerlijke stokbroden, goeie koffie en zelfs jeu-de-boule-ende aziaten. Het moet niet gekker worden op deze wereld. Gisteren wezen 'stappen' want inhoudt dat je rond 23.00 naar de bowlingbar moet (met TL-licht) omdat al t andere dicht gaat.. bizarre ervaring, maar wel grappig. Vandaag de watervallen bezocht, heel erg gaaf en zo nog even naar de night market! 

Zo, deze blog is nu echt meeeer dan lang genoeg! 
Kus uit Laos!

Follow the author: Rosadupre
More contributions of WorldSupporter author: Rosadupre
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]