babyrituelen en raften

Dag lieve lezers thuis! Ik hoop dat ik jullie weer kan boeien met een stukje Nepal! 

Inmiddels ben ik terug van mn raftingtrip op de marsighandi, een van de (schijnbaar) wildste rivieren van Nepal. Was echt super vet, met de hymalaya op de achtergrond met een raft de rivier af knallen! was wel soms echt een beetje spannend. Ik zat natuurlijk weer met stoere jongens in de groep die t allemaal wel mee vonden vallen maar toen ze zelf uit de boot vielen in de 4+-rapids (voor de kenners), vonden ze t geloof ik wel wat minder 'easy'. Na een nachtje aan de riverside in de tent en een heerlijk avondje met kampvuur, vuurvliegjes, biertjes en vers gebakken frietjes, ook de tweede dag nog een stuk geraft. Dit keer ietsje rustiger, en er kwamen zelfs wat Nepalese kids aan boord ;). Al met al was het heel vet maar heftig, dus ben nu even chill aan het bijkomen met fruitsapjes en pizza.. want spierpijn en blauwe plekken voel ik nog wel. 

Afgelopen week was verder trouwens ook wel interessant! We zijn zo goed als klaar met verven (!!) en ik mocht bij een 11-dagen-baby-ritueel zijn.. 2 weken terug was er in de familie van t gezin een neefje geboren. We waren al een keertje op kraamvisite geweest, maar nu was ’t een speciale dag. Het kindje was namelijk 11 dagen, en na 11 dagen krijgt t kindje een naam, door middel van het eren van allerlei goden. Op het binnenplaatsje van hun huis was met gekleurd poeder een soort vlak gemaakt met allerlei patronen. Daarop stond van alles, potjes, bananen, blaadjes, olie.. Er waren 3 priesters en die allerlei gebeden prevelden maar ook een soort instructies gaven aan de broer van de moeder. Hij heeft zo’n 5 uur lang dingen in potjes gedaan, rondjes gelopen om dingen heen (T bijzonderste was een hoopje stront) en water over zn hoofd gekregen. Halverwege dit hele gebeuren werd en een koe binnengedragen, die eten kreeg, een rode lap en tikka (rode hindoe stip). Daarna werd t babytje met een koord aan de koe vast gemaakt, maar ook gelijk weer los gemaakt. Na nog wat bidden en rondjes om de poep had de baby een naam. Het was echt wel heel bijzonder om dit te zien en een oom probeerde ons van alles uit te leggen, t duurde alleen wel erg lang. Later bleek dat dit zo was omdat t kind op een verkeerde dag was geboren (verkeerde planetenstand) en daardoor moest er een extra lang ritueel uitgevoerd worden. 
Ook hebben we afscheid genomen van de eerste vrijwilliger, door middel van een etentje en een cocktail in club Amsterdam (ja die hebben ze hier..), erg gezellig! 
Goed, dat was m weer, volgende blog ben ik eindelijk écht op rondreis, want ik ga deze week afscheid nemen van mn gezin! 
Liefde vanaf hier! Kus kus kus! 

Follow the author: Rosadupre
More contributions of WorldSupporter author: Rosadupre
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]