Een dag vrijwilligers werk in Uganda.

Dit was dag nummer 6 tijdens mijn reis in Uganda. Nadat we bij het nieuwe kamp waren aan gekomen was het tijd om nog een project te bezoeken. We gingen naar de organisatie CEPO, deze zorgt voor verschillenden dingen, maar zorgt vooral om technieken aan armen mensen te leren. Een belangrijke techniek is bijvoorbeeld een stoof. Een stoof is een soort van primitief fornuis waar de mensen duurzaam op kunnen koken. Voor z’n stoof moest je bananenboom stammen tillen, klei stampen en natuurlijk de stoof zelf bouwen. Het was een hele klus maar zeker leuk om te doen, alleen waren mijn kleren wel helemaal VIES.

We gingen verder met de auto en kwamen aan bij een huisje, we gingen koffiebonen planten. Hier hadden ze ook een speciale techniek voor waardoor bijna alle koffiebonen gaan bloeien.

Follow the author: Arun
More contributions of WorldSupporter author: Arun
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

koffiebonen

Wat leuk om te lezen! Ik heb een echte koffie liefhebber. Heb je ook een foto van de koffieplantage? Ik zit namelijk te denken om op een koffieplantage te werken als vrijwilliger in de zomer.

Koffiebonen

Ik heb zelf geen foto's kunnen maken want ik was toen mijn camera vergeten! DOM! Maar ik heb het even gevraagd aan de leerlingen die mee waren en die hebben het vast wel! Dus ik stuur de foto zodra ik hem heb!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2