week 5

De week begon weer op Greenville Primary school. Het begint nu een beetje gewoon te worden in de goede zin van het woord. De kinderen weten nu wanneer en waar ze moeten zijn en ook wie er bij hun in het groepje zit. Als er een paar kinderen missen is er altijd we een van de kinderen die aanbied om het missende kind even te halen. Maandag en de dinsdag doen we vooral Engelse spelling. We oefenen met het alfabet. Met het benoemen van de individuele letters, het schrijven van de letters en kleine woorden etc. De woensdag en de donderdag geven we een les die elke week wisselt van thema. De ene week hebben we het over theater en hebben we een aantal theater opdrachten voor de kinderen, een andere week hebben we het over kunst en moeten ze een schilderij van Picasso aan elkaar beschrijven.

De maandagmiddag bezochten Laurie en ik de pedicure. We hadden een aantal dage eerder een foldertje gevonden en de reservering was snel gemaakt. De salon bevindt zich in een winkelcentrum zoals je er veel ziet in PE, een overdekt centrum met alles wat je nodig hebt. Je vindt er een kapper, de supermarkt de kruidenier, de fourniturenzaak, een speelgoedwinkel en natuurlijk een snackbar. Deze laatste zie je echt overal, zelfs in het kleinste gehuchtje staat een unit van de KFC. Voor de meeste mensen hier is het een luxe en iets waar je voor spaart om naar toe te gaan. Als je als westerling om je heen kijkt lijkt het alsof het overgrote deel van de bevolking zijn lunch/ diner bij de KFC eet. Je ziet niet zo zeer ondervoeding maar je ziet wel dat de mensen zich niet of te weinig bewust zijn van de gevolgen van kwalitatief slecht eten. De beautysalon die we bezochten was heel erg Engels. De vrouwen waren erg tuttig en hechten blijkbaar erg aan de vaste klanten. Verder was de behandeling heerlijk en nog geen 10 euro.

Dinsdag ben ik mee geweest naar een ander project van R4L namelijk de Lifeskill course. Deze 10 week durende cursus is bedoeld voor werkloze mensen die een zetje kunnen en willen gebruiken om verder te komen in de maatschappij. We gingen mee omdat er betreft de inhoud wat dingen veranderd moeten worden. Als vrijwilligers werd gevraagd om te kijken of er nog dingen waren in het lesprogramma waar bijvoorbeeld meer aandacht aan besteed zou moeten worden of welke informatie bijvoorbeeld niet meer up to date is. Vandaag was het onderwerp gezondheid, onderwerpen als persoonlijke hygiene, Soa’s en gezond eten kwamen langs. Heel interessant en het bleek
Bij deze middag ontmoette ik Mercia, een meisje dat net zou oud is als ik. Tijdens de middag was er veel interesse van haar kant waardoor ik me niet opgelaten voelde en me ook vrij voelde om vragen terug te stellen. Ik kwam later met het idee om haar te interviewen. Een interview was een van de dingen waar het Joho Worldsupporter programma ons op gewezen had.

De rest van de week hebben we op Greenville gewerkt en we merkten voor het eerst dat we ook doelwit kunnen zijn van de ongehoorzaamheden van de kinderen. We hadden op een moment ons lokaal achter gelaten en toen we terugkwamen waren er overduidelijk kinderen in het lokaal geweest. Er lagen papieren op de grond en er waren krijtjes weg. Ook de WC rol die we in de kast hadden gelegd was weg. Gelukkig hebben we de gewoonte om onze tassen altijd mee te nemen uit het lokaal…. We hebben het programma een beetje uitgebreid met ook wat meer interactieve lessen. Bijvoorbeeld, we hadden 2 kinderen een foto gegeven en elk moest apart verwoorden wat ze zagen op de foto. De andere kinderen moesten inschatten of de twee kinderen dezelfde foto hadden gezien of een andere. Het doel van de opdracht was om te illustreren dat mensen soms anders naar één situatie kijken.

Het weekeinde zijn we met de hele groep, inmiddels 13 tellend, naar Hogsback gegaan. De directe aanleiding was de verjaardag van Gita. We hadden haar een tripje naar dit Adventure-park gegeven om daar te gaan abseilen van een waterval. Helaas was er te veel water op de waterval en ging dat niet door maar hebben we wel een heel leuk weekeinde gehad in het park en in het Hostel ‘Away with the Fairy’s’. We hebben een hele lange hike gemaakt met de hele groep en de volgende dag is de ene helft van de groep gaan mountainbiken en de andere helft is gaan wandelen naar andere uitzichtpunten in het park van de zwijnenrug:P.

Follow the author: Annadhoog
More contributions of WorldSupporter author: Annadhoog
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]