Optreden CB Milton, Playing For Change

Op donderdag 5 oktober ben ik samen met een groepje collega's naar een concert van CB Milton geweest in paradiso. Deze artiest is geboren in Suriname en opgegroeid in Nederland. In 1993 maakt hij naamsbekendheid maar door enkele teleurstellingen belande hij als straatmuziekant in Spanje. Na een aantal jaren is hij benaderd om mee te doen aan playing for change.

Playing For Change is in 2008 ontstaan door een groep documentairemakers gefascineerd raakte door straatmuzikanten. Ze bedenken een ludiek project: laat straatmuzikanten over de hele wereld hetzelfde nummer spelen en maken daarvan met een mobiele studio een mix. Het project is niet alleen technische een uitdaging, de filmers willen er ook een boodschap mee overbrengen namelijk dat muziek een universele taal is die culturen verbroederd. Om het kostbare filmproject te financieren wordt een foundation opgericht en komt er nog een doestelling bij namelijk het creëren van banen doormiddel van muziek voor de kansarmen.

Playing For Change heeft inmiddels 12 projecten gerealiseerd en geeft aan 750 studenten muzieklessen. Uit de projecten kwamen 163 banen voort. ook Clarence Milton Bekker heeft aan Playing For Change zijn nieuwe start te danken. httppublic://blog/cb_milton_0.jpgplayingforchange.com/

Image
Follow the author: Anne Hoefnagels
More contributions of WorldSupporter author: Anne Hoefnagels
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Worldsupporter Song

Hoi Anne,
Leuk verhaal over deze artiest! Wist je dat Playing for Change de inspiratiebron was voor Worldsupporter Song? Misschien leuk om een nummer van CB Milton te nomineren als Worldsupporter Song! En leuk om je te abonneren op het Worldsupporter Song YouTube kanaal!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1