Wat zou jij doen?

Ik las ergens een stukje op internet wat mij aan het denken zetten!

Namelijk dit:
We zijn in ons leven veel bezig met uiterlijkheden, materialistische zaken, voor anderen, om maar goed genoeg gevonden te worden, om erbij te kunnen horen. Het gaat vaak om de auto, het klerenmerk, status. Allemaal zaken die onze ego voeden. Een ego die zich voedt door zich boven de ander te stellen: “Kijk eens wat ik heb, kijk eens wat ik kan, kijk naar mij.” Wat brengt ons dit, wat levert dit ons op? Dit is allemaal maar het buitenkantje, een schilletje. Het verstopt onze kwetsbaarheid, ons echte zijn. Zolang we maar sterk zijn, geen fouten maken, voor anderen kunnen zorgen, etc. hoeven we onze kwetsbaarheid niet bloot te geven en kan niemand ons raken. Althans dat denken we…

Stel dat… 
“Stel dat je nog maar EEN jaar te leven HEBT, op welke activiteiten zou jij je dan concentreren?
Wat zou je in dat jaar gaan doen? En met wie?” 

Ik heb al en heel hoop meegemaakt en beleefd en gedaan in mijn leven waar ik op veel dingen met mooie herinneringen terug kijk!
- Ik heb op jonge leeftijd mijn moeder verloren.
- Ik moest leren om met reuma om te gaan.
- Ik heb mijn beste vriendin verloren waar ik ook hele mooie momenten mee heb beleefd zoals vele logeerpartijtjes, vakantie(s) naar België en Disneyland Parijs, samen verjaardagen vieren enzovoort enzovoort.
- Ik ben naar Afrika geweest waar ik nu voor de TWEEDE keer naar toe ga voor 2 maanden.
- Ik heb diploma's gehaald waar sommige aan twijfelden maar het toch geflikt heeft en gehaald heb!
- Naast de bijzondere ervaringen in Afrika heb ik ook een heel hoop mogen ervaren in andere landen zoals: Australië, Nieuw-Zeeland, Turkije, Italië, Frankrijk.
- Ik heb met Stichting Stoere winterweken mogen leren Skiën in Oostenrijk. 

Dus ik had niet echt gelijk een idee wat ik dan zou willen meemaken en met wie ik dit allemaal zou willen doen… en zeker nu dat ik weer een wens uit laat komen van mij, voor 2 maanden naar Afrika!
Maar na mate hoe meer ik hier over die ene vraag nadacht kwamen er toch wel dingen ook veel belangrijke dingen naar boven.

Dit is mijn antwoord op de vraag: "Stel dat ik nog maar een jaar te leven heb wat zou ik dan doen en met wie, dan zou ik mijn dingen doen die op mijn bucketlist afwerken met de mensen die me dierbaar zijn en nog meer van de dagen genieten van iedereen om me heen als wat ik nu al doe! "

Zo zei iemand: "Maar het geldt zeker ook voor kleinere zaken, maar niet minder belangrijk. Zoals het weer in contact komen met familie of vrienden, het bijleggen van de ruzie of onenigheid. Elkaar vergeven van wat gezegd of gedaan is. Maar ook het vergeven van jezelf. De stommiteiten die je misschien gedaan hebt, waar je je voor schaamt of schuldig over voelt."

Daar sluit ik me groot en deels ook bij aan want het is nooit te laat om bepaalde zaken uit te spreken of op te schrijven en je gevoel te uiten, je emoties te laten zien. Jij bent een mens, net als die anderen! Een mens maakt nu eenmaal fouten.

Ik kan alleen maar zeggen: "Doe wat je hart zegt, ga je dromen achter na en zet sommige dingen recht waar van je straks spijt van krijgt wanneer je het niet meer kunt doen!"

En dat is waarom ik nu ook weer een van mijn dromen achterna ga om teruf te gaan naar Uganda Afrika.

 

Follow the author: MaartjeLaat
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: MaartjeLaat
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

wauw, hele mooie blog!! Ik

wauw, hele mooie blog!! Ik zou niets anders doen, ik geniet van het leven. Leef met de dag en zie overal het mooie van in, ik wil niet plannen, ik wil ervaren!! 

Mooie blog! Een eye-opener om

Mooie blog! Een eye-opener om na te denken hoe je nu echt wilt leven. En daar vooral niet mee te wachten totdat je echt nog maar een jaar hebt. 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2