De impact op mijn vrienden en familie

Een heleboel van mijn vrienden hebben ook dezelfde reis meegemaatk. Dit was natuurlijk een top ervaring!! Zij hebben dit ook zo beleefd en zij zijn dan ook op dezelfde manier onder de indruk geweest van het ontwikkelingsland Uganda, zoals ik dat was. Zij hebben ook met eigen ogen gezien hoe erg de mensen het daar hebben. Echter zijn er ook een heleboel vrienden die niet mee zijn geweest naar Uganda. Voor hun is het een heel ander verhaal.

Een heleboel van deze vrienden hebben ook al vaker gezegd, dat ze niet echt goed begrijpen, waarom je zoveel geld zou uitgeven om dan ook nog eens daar te gaan werken. Zij zien het eigenlijk een beetje als geldverspilling, omdat het toch een heleboel geld is. Gelukkig hebben zij nadat wij de reis hebben gemaakt toch ook vaak hun mening bijgedraaid. Nu zien ook zij in waarom ontwikkelingshulp nodig is in landen als Uganda. 

Zij beginnen dit nu in te zien, door alle verhalen die zij inmiddels al hebben gehoord van ons. Maar één foto zegt meer dan 1000 woorden, dus alle foto's en films die zij te zien hebben gekregen van ons hebben hun gedachten natuurlijk nog veel meer veranderd. 

Mijn familie vond het van tevoren meteen al een heel goed idee en een erg leuke reis en zij hebben mij dan ook veel gesponsord met geld zodat ik de reis kon gaan maken. Nadat ik de reis heb gemaakt, vonden hun het dan ook erg interessant om te horen hoe het mij was bevallen. Zij hebben mij echt helemaal uitgehoord over hoe ik het heb gehad en wat ik allemaal wel niet heb meegemaakt in Uganda.

Of ook mijn vrienden en familie er anders door zijn geworden doordat ik de reis heb gemaakt... dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik weet echter wel dat ik er in ieder geval wel door ben veranderd en dat is toch het belangrijkste, aangezien ik de reis ook voor mijzelf maak en natuurlijk om daar de mensen te helpen.

Het zal waarschijnlijk vast een klein impact op mijn vrienden en familie hebben, maar natuurlijk nooit zo groot zoals ik het heb meegemaakt.

Follow the author: ferdyvbrussel
More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]