Kerkbezoek!

Wie had dat gedacht dat ik vrijwillig een bezoek aan de kerk zou brengen! Ik ben gedoopt en heb de communie gedaan, maar daarna heb ik het voor gezien gehouden.

De moeder van mijn vriend is erg gelovig en met haar spreek ik vaker over het geloof. Ik ben erg kritisch en geloof totaal niet, maar in haar verhaal was iets wat me erg aansprak. Ze heeft me overgehaald om een keer een kerkdienst te bezoeken. Dat heb ik gedaan!

De dienst was in een gewoon huis. Het is een Christelijke kerk en ze zijn nog op zoek naar een geschikt lokaal om de dienst voor te zetten. De dienst was in het Spaans, omdat veel Zuid-Amerikaanse mensen naar deze kerk gaan. Ik kreeg oordopjes in, want de dienst werd ter plekke vertaald. Er werd gezongen, uit de bijbel gelezen en gepreekt. Ik vond het heel apart om een andere soort dienst mee te maken, dan ik gewend was.

Aan het einde van de dienst, kon je profetie ontvangen, als je dat wilde. Dit vond ik erg indrukwekkend. Een mevrouw legde haar handen op mijn hoofd en sprak een gebed uit. Vervolgens sprak ze in mijn oor, wat ze door had gekregen van de heilige geest. Het ging over mijn jeugd, maar ook over de toekomst.

Na deze dienst gingen we nog gezellig met zijn allen eten en kon ik mijn Spaans dus weer goed oefenen! Ik heb de dienst als erg indrukwekkend ervaren, omdat ik het idee heb gekregen dat er wel 'iets' is. Dat had ik nooit verwacht!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of anoukjacobs
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.