Indonesie

We zijn in Medan (Noord Sumatra) begonnen met onze reis door Indonesie. In lonely planet wordt de stad als een van slechte steden van zuid-oost Azie beschreven. We hadden ons daarom op het ergste voorbereid. We kwamen 's ochtends vroeg aan na een nacht op het vliegveld te hebben doorgetrokken dus we waren erg vermoeid en hebben daarom eerst een paar uur geslapen. Toen we begin van de middag de stad in gingen om de omgeving te verkennen kwamen we veel vriendelijke mensen tegen en weer (in Malaysie en Singapore gebeurde dit niet) mensen die met ons op de foto wilden. We hebben de eerste dag niet veel bezocht omdat we moe waren. We hebben alleen een sim-kaart gevonden.

De tweede dag hebben we de stad bezocht. We verbleven net naast een moskee die door een Nederlandse architect was ontworpen. De europese invloeden waren duidelijk te zien wat het een bijzondere en mooie moskee maakte. Voor de moskee ontmoette we 'toevallig' iemand uit Bukit Lawang, de volgende bestemming van ons. Via hem hebben we onze jungle trekking in Bukit Lawang geboekt. Na de moskee hebben we nog het palies, een mansion en de merdeka walk bezocht. Onderweg werden we door iedereen gegroet en de sfeer was aangenaam. Enkel de rookdampen waren minder. We hebben een riksja met motor naar een krokodillen boederij genomen. De oudste krododil was 48 en was 5 meter lang, erg indrukwekkend. De jongere krokodillen lagen op elkaar door gebrek aan ruimte en de oude krokodil was te groot voor zijn hok. Dit was erg schrijnend om te zien.

De volgende dag zijn we naar Bukit Lawang gegaan en zijn de tweede dag op trekking geweest, we hebben in de jungle overnacht. De trekking was een van de mooiste ervaring tot nu toe. De omgeving was prachtig en we hadden het geluk de orangoetan, gibbons, thomas leaf monkey en makaak te hebben gezien. De tweede dag hebben we bij een watervalletje gezwommen.

Vanaf Bukit Lawang zijn we doorgegaan naar Berastagi waar we de vulkaan hebben beklommen. De geur was minder maar het uitzicht en de krater waren erg mooi! We hebben in de middag lekker in een hotspring gezwommen. Omdat de bus na een uur nog niet kwam opdagen hebben we een auto gestopt en gevraagd of we mee konden rijden. We hadden gelukt dat ze ook naar Berastagi gingen en ons een lift wilde geven!

De volgende stop was Lake Toba, het grootste krater meer ter wereld. Het was een schitterende omgeving. We hebben daar maar heel even gezeten omdat Femke d'r opa overleden was en ze voor de begravenis weer terug naar Nederland is gegaan.

Follow the author: Johan Veenstra
More contributions of WorldSupporter author: Johan Veenstra
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1