Upendo Modern Primary School

Sinds afgelopen maandag ben ik leraar op Upendo Modern Primary School, in Kilifi, Kenia - althans, volgens de kinderen 'Teacher, teacher, the teacher is coming!'. Eigenlijk help ik slechts met nakijken van gemaakte opgaven, probeer ik ze beter te laten tellen en schrijven, serveer ik maaltijden en zorg ik dat er niet achterstevoren van de glijbaan wordt gegleden. Meester Christpas vindt het volgens mij wel fijn om een hulpje te hebben, op die manier heeft ie tijd over voor andere zaken. Upendo is opgezet om kansarme kinderen - wezen of kinderen waarvoor de ouders niet kunnen zorgen - een veilig heenkomen te bieden, waar wordt gezorgd voor onderwijs, vermaak en maaltijden. Morgen ga ik ze leren over 'de wereld'. Wereldkaart mee, en laten zien waar ik vandaan kom. Andersom ga ik als ik terug ben in Nederland langs een basis- en middelbare school, om juist te laten zien waar ik ben geweest. Niet alleen aan leerlingen daar, ook aan mijn directe omgeving. Ik hoop dat mensen zich hierdoor realiseren in welk een weelde zij leven, en dat het soms best een onsje minder - energieverbruik, goedkope koffie - of een onsje meer - doelgerichte ontwikkelingshulp, duurdere kleding - mag zijn.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Nanne Polwijk
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Selected Categories
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd