Bewuster bezig zijn met je eten en daarmee met je omgeving

Het is schandalig lang geleden dat ik de tijd heb genomen om eens rustig te gaan zitten en een blog te schrijven. De laatste weken heb ik het (als zovele) enorm druk met school om onverwachts toch mijn 3e jaar havo af te kunnen krijgen maar het ziet er positief uit! Bijna vakantie.. 

 

De laatste paar maanden heb ik me dan ook veel op mijzelf moeten richten maar de wereld om me heen ben ik zeker niet vergeten. Zo ben ik me (nog) meer bezig gaan houden met Milleniumdoel 7. 

Het milieu is iets waar ik altijd erg mee bezig ben en probeer altijd naar nieuwe dingen te blijven zoeken die ikzelf kan doen om nog duurzamer met de omgeving om kan gaan. Zo eet ik o.a. al jaren, zo veel als mijn portemonnee toelaat, biologische/fairtrade producten.

 

De laaste tijd ben ik veel artikelen/boeken gaan lezen over het eten van vlees en de gevolgen hiervan, bijv. ivm het milieu. Zo at ik al zo min mogelijk vleesproducten en nu ben ik al een paar weken helemaal gestopt met het eten hiervan en ik moet zeggen dat ik het helemaal niet mis! Ik hou ervan om lekker te koken en sinds ik helemaal ben overgestapt op een vlees-arm dieet is het alleen maar leuker en gevarieerder geworden. 

 

Ivm met dit onderwerp heb ik o.a. een geweldig geschreven boekje (van maar liefst 46 blz) gelezen dat geschreven is door H. Brandt Corstius en het heet: EetGeenVlees. 

 

Hoe graag je het ook zou willen, je kunt de wereld niet zomaar veranderen. 

Er is één ding dat je wel kunt doen, en dat is vasthouden aan jouw overtuigingen en hierna handelen zoveel je kunt.

 

 

Ik hoop tot snel!

 

Liefs,

Jorrick

 

 

Image
Follow the author: jorrickhendriks
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]