Swahili praten in Nederland

Afgelopen weken heb ik mijn coschappen kindergeneeskunde gelopen in het ziekenhuis. Hier kwam tijdens één van mijn diensten een jongetje van nog geen 10 jaar binnen, die pas 3 weken in nederland was. Deze jongen kwam uit Kenya en sprak geen woord Nederlands. Hij was doodsbang en kon eigenlijk alleen maar huilen. Toevallig werd ik er bij geroepen om te assisteren bij wat handelingen, toen ik er achter kwam dat hij uit Kenya kwam begon ik wat woordjes in het Swahili tegen hem te zeggen. Mijn 6 weken in Tanzania hebben mij niet direct tot een natuur talent in het Swahili praten omgedoopt, maar de woordjes die ik nog kon zeggen zorgden ervoor dat hij telkens wat rustiger werd en uiteindelijk de benodigde zorg kon krijgen. Wie had dat gedacht, al bijna een jaar weer terug zijn in Nederland en toch nog wat profijt hebben van mijn beperkte Swahili. Wanneer ik terugga naar Tanazania (of een ander land) neem ik mezelf voor om wat lessen te volgen zodat ik mijn Swahili kan bijhouden en niet alleen kan tellen (moja, mbili, tatu, nne etc..) of pole pole kan zeggen! 

Follow the author: awmgoorsenberg
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: awmgoorsenberg
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]