Week 4

Maandag was er ineens een vakantie dag. Niemand wist precies waarom, maar het is een officiele vakantie dag voor heel het land. Het lukte me helaas niet om uit te slapen. Vandaag was wel weer wasdag. Moedertje had vannochtend een lekker broodje ei gemaakt, wat ze normaal nooit doet. Ik was er heel blij mee, maar kon haar niet bedanken want ze was alweer weg. Na het eten hoog tijd voor mn was. Ik had een hele hoop, maar dacht dat het niet zoveel werk zou zijn. Dus met goede moed drie emmers bij elkaar gezocht en gevuld met water en twee ervan met sop, zoals moeder het me geleerd heeft. Uiteindelijk ben ik dik een uur bezig geweest!! Eerst alles soppen en boenen, dan nog een keer, dan in water en dan nog uitknijpen en ophangen. Bij een shirt kreeg ik de vlek er niet uit wat me echt frustreerde. Totaal 5 shirts, 3 hempjes, 2 broeken, 2 handdoeken en al mn onderbroeken gewassen!

Daarna met Simone naar Town gegaan, we gingen op stofjes jacht! Ik merk wel dat ik het meeste met Simone optrek, maar dat klikte meteen al heel goed en we hebben ook dezelfde intresses. Altijd gezellig! Dus op de fietst naar Town gegaan en daar de markt opgelopen. Het was een hele hete dag en de markt is smal en druk met mensen, dus erg vermoeiend! Uiteindelijk heb ik wel twee stofjes gekocht. Ik wil hier namelijk kleren laten maken. Dat is hier nietzo duur, en natuurlijk een heel leuk aandenken van hier. Ook onderweg bij een kraampje een van mn eigen broeken laten maken, waarvan het kruis gescheurd was. Het kostte me maar 1 cedi en het werd gemaakt waar ik bij zat. Ze hebben hier nog ouderwetse naaimachines, waarbij je met je voeten heen en weer moet blijven gaan zodat de naald beweegt. Er leuk om te zien, en ook netjes gemaakt door de man. We kregen erg dorst van al dat gesjok over de markt, dus zijn we wat gaan drinken bij 'Sparkles'. Een koude Alvaro, dat smaakt een beetje naar dubbel fris. We wouden heel even gaan zitten, maar uiteindelijk hebben we er bijna twee uur gezeten! 

Eind van middag naar huis gegaan, waar het slaafje (het ene meisje wat alles doet in huis) muziek zat te luisteren. Hele vage een soort chinese muziek. Dat hoor ik ook wel is als ik in bed lig. Dan gaan ze gezellig buiten precies voor mijn raam zitten praten (eerder schreeuwen) en muziek luisteren en meezingen. Deze avond voor het eerst een echt Ghanees gerecht gekregen in mn gastgezin. 'Fufu', dat is een soort deegbal gemaakt van yam(lijkt op aardappel) met daarbij een bakje met vleessausje. Je plukt een stuk van de deegbal af en doopt het dan met je hand in het sausje en gooit het in je mond. Dat is de manier om het te eten haha! Het was nog lekker ook. Toen ik in bed lag werd ik halverwege de nacht ineens wakker. Het was doodstil, maar dat kwam omdat het Lights off was, dus mijn fan was uitgevallen. Meteen weer heet in mn kamer en zweten, dus dat was niet zo lekker.

Deze week hoorde ik van heel veel vrijwilligers dat ze zich niet lekker voelde. Bijna iedereen die hier heenkomt krijgt ook malaria. Ik dacht in Nederland echt als ik dat krijg ga ik dood, maar het is hier net zoiets als een griepje. Je voelt je wel echt even ziek, maar dan ga je naar de dokter, doe je een testje en als het positief is krijg je pilletjes mee en ben je binnen paar dagen alweer beter. Ik heb het gelukkig nog niet gehad als een van de weinigen, maar wie weet.

Woensdagnacht was er echt enorm noodweer. Bliksem, donder, regen en keiharde wind. Ik lag in bed, maar het leek net alsof het huis ging instorten, nog nooit zo heftig meegemaakt. Heel appart om in zo'n warm land te zitten en dan ineens zo'n erge onweersbui mee te maken.

Vrijdag moesten Simone en ik les gaan geven, echt lesgeven. Bij deze klas was de leraar namelijk ineens opgestapt en naar een andere school gegaan ofso. Het is al best lastig om te zorgen dat de kinderen op hun plek blijven zitten en stil staan, laat staan om ineens een hele dag lesstof te verzinnen en in het engels het over te brengen. Volgens mij is het uiteindelijk toch wel aardig gelukt om de kinderen nog iets bij te brengen, na de pauze hebben we voetbaltoernooi met ze gedaan dat ging een stuk makkelijker!

Zaterdag weer lekker bij Wooden gehangen, heerlijk om in het weekend gewoon een beetje rustig aan te doen. Heb zelfs kunnen uitslapen tot 10.00uur! 

Follow the author: carinaslats
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: carinaslats
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]