Leeftijdgenoten / de middelbare school

Bij ons bezoek in Malawi aan de lokale middelbare school zijn we in contact gekomen met leeftijdsgenoten en we hebben met ze over enkele onderwerpen gepraat.

Toekomst

De scholieren wisten precies wat ze wilden gaan studeren en wat ze later als beroep wilden. Iedereen had zijn of haar doelen allen uitgestippeld. Integenstelling tot Nederland, waar een redelijk deel moeite heeft met het kiezen van een studie, omdat ze nog weining tot geen toekomstplannen hebben. De Malawiaanse scholieren wisten precies wat ze wilden gaan doen, maar hadden naar mijn mening een iets te positief beeld. Ik heb meerdere beroepen gehoord, waarvan een groot deel in de buurt komt van chirurg of piloot. 

Sport

In Nederland worden we tijdens de lichamelijke opvoeding lessen in contact gebracht met veel verschillende soorten sporten en activiteiten. Op de middelbare school in Malawi doen ze maar aan enkele sporten, zoals voetbal, volleybal en netbal.

School

Wat ze hebben verteld gaan ze van maandag tot vrijdag naar school, met een enkele keer extra lessen in het weeken. Van 8 uur 's ochtends tot 3 uur 's middags hebben zo 7 lessen en maar een kwartier pauze.

De school was mogelijk voor het een school werd bedoelt voor militaire doeleinden en had een geordend uiterlijk. De leerlingen waren trots op hun school, zowel over hoe het eruit zag als over het onderwijs zelf. 

Image
Follow the author: jeverink
More contributions of WorldSupporter author: jeverink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]