In de krant

Vorige week donderdag stond ik in de krant met een artikel over mijn reis. Ik vertelde daarin over de leuke maar ook minder leuke dingen en heb er veel leuke reacties op gekregen!

Zoetermeerse biedt helpende hand in Malawi
REGIO | 13 september 2012 Door de dichtbijredactie (Zoetermeer Dichtbij)

Rianne de Bruin uit Zoetermeer heeft de handen uit de mouwen gestoken om de lokale bevolking in Malawi te helpen.

ZOETERMEER - Nadat de organisatie Worldmapping op het Alfrink College in Zoetermeer een informatieavond had verzorgd, voelde Rianne de Bruin uit Zoetermeer, zich erg aangesproken om mee te gaan naar een project in Malawi.

Op 21 juli vertrok zij samen met 21 anderen naar Malawi om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Rianne is weer terug en vertelt de inwoners van Zoetermeer graag over haar ervaringen. Ze is bij vier projecten werkzaam geweest: Yodep, Liyo, Mawa & Chayof.

'In Malawi heb ik de lokale inwoners met allerlei dingen geholpen. Van daken bouwen tot spelen met de kinderen, van schoonmaken tot een vloer maken. De lokale bevolking heeft erg veel indruk gemaakt. Zij zijn heel erg gelukkig, ook al hebben ze bijna niks. Ze zijn alles en iedereen dankbaar voor de dingen die ze hebben en ze klagen om niks. Ook al is er geen eten, ook al hebben ze geen kleren of dekens, ze zijn blij met wat ze hebben en dat is nou net het geen wat hier anders is. Iedereen wil hier altijd maar meer en meer en bijna niemand is ooit tevreden met wat hij/zij heeft. We zouden echt wat kunnen leren van de mensen daar!'

Minder leuk

Er is natuurlijk ook een iets minder leuke kant, erkent Rianne. 'Er lopen kinderen rond met open wonden op hun hielen en aan heel veel kinderen valt te merken dat ze HIV-positief zijn of een andere ziekte hebben. Er wordt zo goed mogelijk voor deze kinderen gezorgd maar er is geen geld om ze naar de dokter te laten gaan of te worden behandeld. Ze hebben een veel kleinere kans op een goede toekomst dan wij.'

Geen opleiding

Ze vervolgt: 'Bij ons ligt het voor de hand dat we een goede opleiding krijgen en later ons eigen brood verdienen, maar bij hen is dat niet zo. Ze moeten keihard werken voor hun eten, veel kinderen hebben zelfs geen ouders meer. Ik heb met een alleenstaande moeder van zes kinderen gesproken, die het niet voor elkaar krijgt om genoeg geld te verdienen voor eten. Zij smeekte ons bijna om klusjes, zodat ze maar een beetje geld kon verdienen voor het eten van haar kinderen. Mensen leven met zijn veertienen in een huis, sommigen slapen onder een matje of niks. De mensen lopen in kapotte westerse kleding. Wij mogen onszelf gelukkig prijzen dat ons wiegje hier stond en niet daar.' Om de bevolking in Malawi te blijven steunen, gaat Rianne geld inzamelen voor de projecten waar zij is geweest. Met het geld dat zij van krijgen, kopen de mensen bij de projecten de dagelijks nodige spullen, maar investeren ze bijvoorbeeld ook in het bouwen van een ICT-centre, zodat ze de jeugd kunnen leren met computers om te gaan, wat hen een grotere kans biedt op een goede baan.

Voor meer informatie over hoe men het best Rianne's actie steunen, mail naar: rbru22@xs4all.nl. Of steun via Be More een project (zie www.be-more.nl/vrijwilligerswerk/alle-projecten/direct-doneren).

Image
Follow the author: Riannedebruin
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Riannedebruin
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat een gaaf artikel! En zo

Wat een gaaf artikel! En zo groot ook. Wat voor reacties heb je gehad en doe je daar wat mee? Heb je nog mensen geïnteresseerd om ook zoiets te doen? Dat zou heel mooi zijn natuurlijk.

Ga je nog meer doen nu terug bent? Je kan deze post trouwens ook sharen op facebook of twitter ofzo, dan krijg je nog meer publiek en hopelijk meer steun!

Wow

Prachtig verhaal! Heb je zo nog mensen bereikt om ook naar Malawi te gaan? Dat zou een prachtige beloning zijn voor jouw harde werk, natuurlijk. Ik ben benieuwd naar je andere bezigheden!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2