Interview leefstijdsgenoot

Tijdens onze expeditie in Malawi hebben wij ook een middelbare school bezocht. Dit om leeftijdsgenoten te ontmoeten en over de cultuurverschillen te praten. 

Toen wij daar kwamen moesten we allemaal verspreidt gaan zitten tijdens de lunch. Toen ging zitten naast 2 jongens die allebei mijn leeftijd hadden, namelijk 17. Toen ze vroegen hoe oud ik was, konden ze niet geloven dat ik ook 17 was. 
Het was heel leuk om met hun te gaan praten over verschillende dingen, zo kom je erachter dat het er in Nederland er heel anders aan toe gaat dan in Malawi, maar ook op veel punten overeenkomen. 
Tijdens ons gesprek heb ik ook wat dingen aan hun gevraagd, over wat zij bijvoorbeeld later wouden worden; de één wou een dokter owrden en de andere een piloot. Ze vonden het niet zo leuk om te zingen omdat zij niet zo muzikaal zijn, maar vinden sport wel heel leuk en voetbal is hun lievelingsport. Ze vinden het leuk om in hun vrije tijd met wat vrienden te chillen.
Toen ik vertelde dat we op school geen uniform hebben, vonden zij dat helemaal geweldig en stemden helemaal voor, want zij vonden die uniformen maar niks.
Na het eten kregen we een rondleiding door de school, eigenlijk meer over het schoolterrein, want het zijn allemaal aparte gebouwen waar in de ene engels wordt gegeven, in de andere scheikunde, enz. Waar zij allemaal heel trots op zijn is de bibliotheek want de boeken zijn daar wel een luxe. Ze vertellen allemaal heel trots over hun school en ook over het sportveld wat zij allemaal heel leuk vinden. De school is ongeveer net zo groot als onze school, maar er zitten 2,5 keer meer leerlingen op dan op onze school. 
Na de rondleiding gaven wij nog presentaties aan elkaar. Eerst de Malawianen en daarna wij over verschillende onderwerpen zoals; cultuur en sport, muziek, religie, school en milieu. Wat zij heel bijzonder vonden is dat Nederland helemaal plat is en konden dit niet voorstellen. Wat zij ook bijzonder vonden is dat in Nederland het legaal is om 2 mannen te laten trouwen, als dit in Malawi gebeurt moet je 14 jaar in de gevangenis.
Toen bij muziek moesten wij allemaal wat gaan zingen voor hun. En daarna gingen zij nog wat voor ons zingen wat echt super mooi was!

Ik vond het heel leuk om naar de middelbare school in Malawi en leeftijdsgenoten te ontmoeten en ik hoop dat zij allemaal hun doelen bereiken!

Image
Follow the author: Sophie Kooij
More contributions of WorldSupporter author: Sophie Kooij
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]