De MDG's in mijn vrije tijd

Dit stukje gaat over de Millennium Development Goals (MDG's) die ik terug zie in de activiteiten die ik in het weekend onderneem. Mijn eerste vrije weekend hier ben ik naar een kunstgalerij gegaan om plaatselijke kunstenaars te ontmoeten. Het was een tekensessie en hoewel er een model aanwezig was, konden veel kunstenaars de verleiding niet weerstaan om ons -de Wereldsupporters- ook te vereeuwigen. Zo vaak krijgen ze de kans niet om witte meisjes na te tekenen Natuurlijk moest er ook met de kunstenaar geposeerd worden, die foto's zal ik hier plaatsen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Het kunstwerk in kleur is van Eman Santos. Hij heeft een manier gevonden om bij te dragen aan de MDG's. Hij heeft namelijk meegewerkt aan een bewustwordingscampagne over het belang van moedermelk. Eman heeft verschillende schilderijen over dit thema gemaakt. Bekijk ze op zijn site: www.emansantos.page4.me Het is mooi om te zien hoe zo millenniumdoel 4; afnemen van kindersterfte in beeld wordt gebracht.

Afgelopen zaterdag heb ik echt iets heel bijzonders gedaan, ik heb gezwommen met walvishaaien! Deze vissen zijn echt Gi-gan-tisch!! De eerste die we zagen zwom precies onder onze boot door. Er leek geen einde aan te komen. Toen moest ik toch wel even slikken, 'Ga ik daar straks bijspringen?' Ik heb het wel gedaan. En thanks to mijn lieve ouders, heb ik nu een camera die ik niet alleen van 1,5 meter kan laten vallen, maar die zelfs onder water kan. Vandaar dat ik nu bewijsmateriaal kan plaatsen
Bij elkaar hebben we wel 5 interacties gehad met walvishaaien. Dat is veel, zeker als je bedenkt dat het nu laagseizoen is.

Deze toeristische attractie zorgt voor veel werkgelegenheid. Op 1 boot werken zo'n 5 mensen, een duiker, een stuurman en 3 spotters. Zij staan op dunne paaltjes op de uitkijk naar donkere vlekken; de walvishaaien. Wij hadden goede spotters, vaak kwamen we als eerste bij de grote vis aan.
Daarnaast wordt een groot gedeelte van de opbrengst gebruikt om de walvishaaien en hun territorium te beschermen. Zo draagt een bezoekje aan de walvishaaien dus bij aan millenniumdoelen 1 en 7; armoede terugdringen en werken aan een duurzaam leefmilieu. Dat maakt de toerist uithangen toch veel leuker

Over een paar dagen vlieg ik naar Davao, op een ander eiland dan Metro Manilla, namelijk Mildanao. Ik ben door Greenpeace meegevraagd naar een conferentie over mijnen en mijnwerkers. Dit sluit aan bij mijn werk voor kinderrechten, veel kinderen zijn namelijk werkzaam in mijnen, omdat ze zo klein zijn. Het beloofd dus een interessante en heftige week te worden.

Follow the author: Jorinde
More contributions of WorldSupporter author: Jorinde
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]