Vrijdag 23 mei – Slagbal les nr. 2

Gisteren waren we onverwachts vrij van de Karibu School, omdat de velden te nat waren om de sportlessen op te geven, dus dat kon helaas niet doorgaan.
Het was vandaag dus weer tijd voor de Step Up! Zoals verteld hadden de kinderen deze week de Mid Term Examinations. Vandaag hadden ze maar één toets. Op de andere dagen twee toetsen. Nu de examenweek voorbij is, is sport een ideaal middel om even lekker je hoofd leeg te maken en er natuurlijk enorm van te genieten. De kinderen van P5 en P7 keken enorm uit naar slagbal!
Maar eerst hadden we een gesprek met Obed, het schoolhoofd van de Step Up Academy. De afgelopen week hadden we van de donaties een mooie wereldkaart en een grote kaart van het lichaam gekocht. Deze kunnen ze gebruiken met hun lessen aardrijkskunde en biologie/natuurkunde. Ook hebben we ze vandaag een opblaasbare wereldbol op een houder gegeven. Hij was er enorm blij mee! Het is de bedoeling dat ze dit materiaal voornamelijk gaan gebruiken voor de oudste klassen op de school.
Nu tijd voor de wekelijkse sportles! Obed had zijn sportkleding alweer aan en begon fanatiek met de warming-up. Het was een warming-up op het kinderlied ‘If you happy and you know it clap your hands’. De kinderen moesten er steeds nieuwe bewegingen bij doen. Het was erg leuk om te zien! De kinderen hadden er enorme lol in. Dit was een goed begin van de sportles! Ook zongen ze het nationale lied van Tanzania, dat ook indrukwekkend om te zien. Sommige kinderen zongen met volle overtuiging mee met hun hand op hun borst.
Daarna liepen we met z’n allen naar het grote sportveld toe. Het was tijd voor slagbal les nr. 2! Class P5 en P7 hadden er weer heel veel zin aan. Ook mochten er een paar ‘oudere’ kinderen meedoen van class P4. Het schoolhoofd hielp ons ook mee met de activiteit. Hij had de regels vrij goed onthouden van de vorige les. Hij hielp de kinderen vooral met hoe ze op-de-slagbal-manier moesten slaan (onderhands). Wij letten ondertussen scherp op de andere regels van het spel. Het werd een enorme fanatieke en leuke les, waarbij ook Mr. Vincent graag een keer wilde slaan.
Ondertussen hadden de andere leraren ook een belangrijk aandeel in de sportles. Elke leraar had een ander groepje bij zich om mee te sporten. Eén leraar deed bijvoorbeeld leuke en fanatieke sportoefeningen met de kinderen en een ander was bezig met meiden en het populaire meidenspel netbal. Veel meiden spelen netbal en van ons hebben twee groepjes een tennisbal gekregen om het spel daarmee goed te kunnen spelen. Sport wordt steeds belangrijker op de school en dat is een geweldige ontwikkeling! Het is belangrijk dat de leraren de kinderen blijven stimuleren om mee te doen met de sportles en zelf hierin het goede voorbeeld te geven. Dit gaat stapje bij stapje vooruit.

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]