Maandag 19 mei – Ook slagbal op de Karibu School!

Vandaag hadden we weer sport op de Karibu School. Gelukkig was het droog vandaag en besloten we weer met volle moed naar de school toe gaan. We hadden er heel veel zin in! De velden waren nog wel nat, maar we besloten om er voor te gaan!
In overleg met de onderdirecteur en de sportleraar is ons rooster nu aangepast, omdat het schoolrooster was veranderd. Vandaag moesten we het 2e en het 3e uur sport geven. En donderdag hebben we ook andere uren gekregen.
Het 2e uur moesten we sport geven aan class 6 en 7. Bij deze oudste klassen wilden we ook graag dat ze slagbal zouden leren kennen! We hadden natuurlijk ons slaghout weer mee. Zonder de sportleraar werd het een leuke les. Zijn zus is recentelijk overleden, dus hij zat nog niet lekker in zijn vel. Nadat we wat basisregels aan de kinderen hadden uitgelegd, hadden we al snel de teams gemaakt. Ze wilden al snel beginnen met het spel! We maakten twee teams en begonnen. Ze deden erg fanatiek mee. Ook hier werd er een homerun geslagen! De kinderen willen het graag nog een keer spelen. Nou, dat gaan we ook zeker doen! We kijken nu al uit naar de volgende slagbal les!
Daarna hadden we class 4A en 4B. In deze klassen zitten aardig veel kinderen, dus we moesten weer wat improviseren. We besloten om met de meiden ‘iemand is hem, niemand is hem’ te doen. De vorige keer hadden we dit spel met de jongens gespeeld en hun wilden graag ook nog een keer dat spel doen! Ze deden erg fanatiek mee en er werd veel gelachen onderling!
Terwijl Marlinda dit spel had opgestart, was Michiel ondertussen bij de jongens. Zij mochten vandaag vrij spelen en dat komt vaak op voetbal neer (natuurlijk). Omdat er veel plassen waren konden de jongens niet echt een partij’tje voetbal spelen. In overleg met de sportleraar besloten we om penalty’s te nemen. Op het veld stond een goal, gemaakt van twee grote boomstammen. Class 4A tegen 4B! Nadat we twee keepers hadden gekozen, voor elke klas een vaste keeper, begonnen ze fanatiek één voor één. Het was spannend en er was onderling veel lol! En er zaten wat goede talentjes bij hoor!

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]