STATEMENT: Yolanthe sluit zich op voor Free a girl

Met veel respect las ik deze week dat Yolanthe Sneider Cabau zich op een bijzondere manier voor een goed doel inzette. Om meer aandacht te vragen voor kinderprostitutie, liet zij zich 12 uur lang opsluiten op het strandpaviljoen van Zandvoort. Dit deed ze met andere BN'ers voor de stichting Free a Girl. 

Er is gekozen voor het opsluiten in kleine hokjes omdat de meisjes vaak in kleine ruimtes misbruikt worden. Alleen al in India zijn er naar schatting 1,2 miljoen meisjes misbruikt. Een shockerend groot getal als je het mij vraagt. Om dit zo snel mogelijk te laten stoppen, wordt er deze week zo veel mogelijk geld op gehaald. 

Ik vind het heel goed dat BN'ers als Yolanthe zich zo inzetten om meer aandacht te vragen voor deze problemen in de wereld. Speciale aandacht gaat ook uit naar de kinderprostitutie in Brazilië, omdat hier straks het WK gehouden wordt. Ik denk dat dit terecht is, want alle aandacht is straks op het voetballen gevestigd, terwijl er tegelijkertijd in hetzelfde land nog veel problemen zijn, waaronder dus kinderprostitutie. 

Het resultaat van haar statement mag er in ieder geval zijn: ze heeft 168.000 euro opgehaald!

 

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]