Met school naar Uganda

Hoi allemaal, 

Even een kort blogje over de eerste weken voor en na dat ik hoorde dat ik mee mocht naar Uganda. 

Op onze schoolsite stond dat er een informatie avond was, voor iedereen die wilde, om mee naar Uganda te gaan. Ik was gelijk enthousiast, en wilde erg graag mee. Daarom ging ik samen met mijn moeder, die nog niet helemaal overtuigd was, naar de informatie avond. Hier kregen we te horen in grote lijnen wat we in Uganda zouden gaan doen, en wat je moest doen om een kans te maken om mee te mogen. 

Er waren verschillende rondes voor er uiteindelijk een paar studenten uitgekozen werden. Voor de eerste ronde moest iedereen die mee wilde een motivatiebrief schrijven. Aan de hand van deze brief werd besloten of je mocht komen op een gesprek. En aan de hand van die gesprekken werd dan bepaald of je mee mocht. 

Gelukkig ben ik door al deze rondes gekomen en werd ik uiteindelijk gebeld met het nieuws dat ik mee mocht!!! 

De eerste kennismaking: 

Er waren 14 stundent, uit verschillende richtingen uitgekozen om mee te gaan. We kende elkaar eigenlijk allemaal nog niet, en moeten daarom elke woensdagmiddag bij elkaar komen, om elkaar beter te leren kennen. 

Bij de eerste kennismakingsmiddag werd er gevraagd om 'iets' mee te nemen wat voor ons van waarde was. Iedereen vertelde hierbij een verhaal, en aan de hand hiervan leerde we elkaar een beetje beter kennen. 
Toen iedereen zijn verhaal verteld had, kregen we een teambuildingsopdracht. We moesten onze eerste groepsfoto samen maken, maar we moesten elkaars handen vast houden en drie mensen mochten niet met hun voeten om de grond komen. Ik vond het een super leuke opdracht, en het resultaat was ook erg leuk. 

Het was een erg leuke middag, waarin we elkaar een beetje beter leerde kennen. Mijn eerste indruk van de andere studenten, was dan ook dat ze erg aardig waren en dat er al echt sprake was van een groep. 

Op naar de volgende paar weken!!

 

   

  Follow the author: Cynthia
  Promotions
  verzekering studeren in het buitenland

  Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
  Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

  More contributions of WorldSupporter author: Cynthia
  Content categories
  Comments, Compliments & Kudos

  Add new contribution

  CAPTCHA
  This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  Image CAPTCHA
  Enter the characters shown in the image.
  Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
  Statistics
  [totalcount]