Activiteiten plan!

Hallo allemaal! Zoals jullie op mijn profiel kunnen zien ben ik de afgelopen tijd druk geweest met van allerlei dingen. Zo heb ik een inspirerend filmpje gemaakt over mijn reis naar Malawi, voor de One Film Contest die GoedTV organiseert. Benieuwd hoe het filmpje is geworden? Je kunt 'm hier bekijken. Daarnaast heb ik laatst met een artikel in de krant gestaan, en heb ik morgen nog een interview om zo het ontwikkelingswerk zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen.

De 1-meting is inmiddels ook al ingevuld en ik heb 6 verschillende mensen het feedback formulier voor mij laten invullen. Ook wilde ik 30 augustus deelnemen aan de bijeenkomst van wereldsupporter via Skype. Ik weet niet waar het aan lag, maar bij mij lukte het niet om me bij de groep toe te voegen. Daarom heb ik telefonisch met Wereldsupporter de belangrijke onderwerpen besproken, zodat ik die toch niet zou missen. :)

Aanstaande zaterdag (22 september) heb ik met de groep met wie ik naar Malawi geweest ben een reünie dag. Hier gaan we leuke en leerzame herinneringen ophalen, de reis bespreken en meningen delen. Hoe ben je verandert door de reis? Zou je nog een keer zoiets doen? Etc. Verder is het natuurlijk ook hartstikke gezellig om elkaar weer terug te zien!

Maar goed, nu even over mijn activiteitenplan. Ik heb natuurlijk al heel veel gedaan vóór mijn reis, denk aan sponsoring van bijna 30 bedrijven, het verkopen van cake in de plaatselijke voetbalkantine, het verkopen van armbandjes uit Uganda, de verkoop van broodjes knakworst op school en de aandacht van de media die me de nodige donaties heeft opgeleverd. Al met al ben ik met dingen als dit op een bedrag van ruim €2800 uitgekomen. :)

Maar de reis in Malawi heeft me zeker veranderd en ook gestimuleerd om duurzamer te leven en meer activiteiten als deze te doen. Toen ik Malawi was, heb ik zoveel mogelijk energie gestoken in de projecten waar we aan het werk zijn geweest en veel met lokale mensen gepraat. Omdat ik ná mijn reis ook iets voor de mensen daar wilde betekenen, heb ik aan één van de lokale expeditie leiders gevraagd wat wij als Nederlands, behalve het doneren van geld en werken bij de projecten, voor de kansarme bevolking kunnen betekenen. 'Koop school spullen, schriften, pennen, kleding, schoenen, speelgoed en andere dingen en stop dit in pakketten'. Ik heb een adres gekregen van de man die me dit vertelde en wil hier zeker iets mee gaan doen.

Mijn plan is om rond kerst op de middelbare school waar ik op zit een grote actie te organiseren. Tijdens deze actie kunnen leerlingen en leraren kleding, school spullen, speelgoed en ook geld voor de verzendkosten van de pakketten doneren zodat ik er gelijkwaardige pakketten van kan maken. Ong. een week voordat ik deze actie wil houden, wil ik op school een presentatie geven zodat de leerlingen wat meer weten over de reis die ik gemaakt heb en hoe ze mij kunnen helpen. Om de kans dat de pakketten niet aankomen zo klein mogelijk te maken, laat ik me hierbij helpen door een kennis die ook vaak pakketten naar Afrika (Zambia) verstuurd.

Maandag heb ik een zware operatie aan mijn knie, waardoor ik de komende tijd hoogstwaarschijnlijk veel pijn en weinig energie heb. Daarom ga ik in die tijd veel brainstormen om die plannen uit te voeren wanneer ik weer wat aangesterkt ben.

Vaak heb ik ineens uit een impuls een enthousiast idee die ik dan wil uitvoeren. Dit zijn vaak de wat kleinere acties, die ik dan ook zeker met jullie via mijn weblog zal delen. Voor nu was dit het weer, bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Follow the author: Dieske
More contributions of WorldSupporter author: Dieske
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Ai

Jammer van je knie, dat is echt heel naar. Ik wens je veel sterkte en beterschap!

Verder weer een prachtige post van je. Misschien kan je de tijd thuis gebruiken om andere vrijwilligers te helpen en te inspireren. Jij kunt al die acties prachtig organiseren, maar ik kan me indenken dat anderen daar meer moeite mee hebben. Ik ben in elk geval benieuwd naar je volgende blog!

Dankjewel. Ik heb de ergste

Dankjewel. Ik heb de ergste periode nu gelukkig achter de rug, en kan me hier weer wat meer in verdiepen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2