5 euro voor Uganda

In Uganda zijn we een paar dagen op bezoek geweest bij Kim. Kim is een nederlandse vrouw die nu al een hele tijd daar woont. Ze probeert zo veel mogelijk families te helpen, maar probeert dit wel op een duurzame manier te doen: De mensen moeten niet van haar afhankelijk worden. Ze heeft nu een project voor ondervoede kinderen opgezet, en is bezig met een speciale afdeling in het lokale ziekenhuis opzetten. Bij Kim zijn we met de boda-boda's (soort brommertaxi, supergaaf!) op huisbezoek geweest, hebben we bij een lokale vrouw geluncht en hebben we water gehaald voor een oude vrouw. Toen we bij haar in de huiskamer zaten, vertelde ze dat ze een 5 euro actie opgezet had in Nederland: Mensen die dat willen sponsoren haar dan elke maand met 5 euro. Toen ik thuis kwam heb ik besloten dat ik daar ook wel heel graag aan mee wilde doen, want wat is 5 euro in de maand nu voor mij? Ik heb net de eerste 5 euro overgemaakt, en ga dat nu dus elke maand doen!

Follow the author: nadjajump
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

:)

Wat een ontzettend leuk en goed initiatief! Kun je wat meer over haar vertellen of die 5 euro actie? Ik ben ook geïnteresseerd.

:)

leuk dat je reageert!
Kim woont nu dus alweer een aantal jaar in Uganda, en inmiddels heeft ze een ondervoede kinderen project opgezet. Ze probeert deze kinderen dus te helpen door er op huisbezoek te gaan en de kinderen te wegen, te zorgen dat er eten klaar staat enz. Voor dit project is ze nu ook bezig met een afdeling in het ziekenhuis, maar zoals alles in Uganda duurt ook dat lang. Ze probeert eigenlijk de mensen daar te helpen door ze de middelen te geven om later zelf geld te gaan verdienen, want dat is natuurlijk het beste, dat ze het straks zelf kunnen! En dat vind ik nu het mooie aan haar project. Ze geeft niet gewoon maar geld aan de mensen daar, maar probeert ze ook écht te helpen, en vooral met ze samen te werken :)
Dit alles financiert ze dus door de sponsors uit nederland die elke maand 5 (of 2, of 10 of of of ...) euro geven, en door kettingen en andere crafts te verkopen.

Ze heeft ook een site, dus voor nog meer info over hoe alles daar gaat kun je hier kijken: www.kiminafrika.nl!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2