Na 3 weken

Inmiddels 3 weken verder...?!!!

 

Hola!! 
Kan bijna niet geloven dat we alweer 3 weken verder zijn! Er gebeurt hier zo veel! Heb altijd wat te doen en zo niet dan slaap ik een beetje bij... Sorry dus dat de update van mijn dagboek zo lang op zich liet wachten... 
Even terughalen wat ik ook al weer heb gedaan... 
De aankomst in mijn gastgezin verliep goed. Wel even schakelen en een flinke taalbariere, maar ze waren heel vriendelijk. Cesar spreekt gelukkig wel een aantal woorden engels en doet heel veel moeite om alles met handen en voeten uit te leggen. De volgende dag kreeg ik smiddags een rondleiding door de stad van Marcello, samen met twee andere Nederlanders. Wat lijkt die stad gigantisch! Daar kan je lekker eten en daar moet je je boodschappen doen en hier kan je goed lunchen etc etc.. Veel te veel om te onthouden maa gelukkig kregen we de volgende dag tijdens een etentje een kaart met alles er op! Na het eten zijn we naar Mama Afrika gegaan. Een discotheek hier waar tot 23.00 salsa wordt gedanst. Erregill en ik dachten het eerst even aan te kunnen kijken maar binnen 3 min stonden de Peruvanen al voor ons neus voor een dansje... Hmm weigeren is zo onbeleefd... Dus een dansje wagen maar! Het fijne is dat je goed wordt geleid en dus wel moet doen wat de bedoeling is. nA 11en verandert de muziek in de discotheek naar top 40 (uit het jaar 2000). Ook hierop konden wij ons wel vermaken! Rond 2 uur mar naar huis gegaan want de hoogte maakt wel moe! Daarbij slaat de drank ook keihard in! Dus heb het op 1 drankje en een heleboel water gehouden. 
Zondag werd ik door mn gastgezin meegenomen naar een grote markt. Wat een lucht! Maar heeeeerlijk wat veel fruit en zo goedkoop!! Cesar legde me vanalles uit, liet me vanalles proeven en Ines stoof de markt over om de beste koopjes te scoren.. Heel gehaaid, heel hilarisch! 
De eerste dag op school kregen we eerst een test om ons niveau te bepalen en daarna nóg een stadstour, alles werd uitgelegd in het spaans. Opvallend hoe veel ik al begreep, zonder enige les! Dinsdag was onze eerste lesdag. Ik was ingedeeld bij Erregill, die ik al eerder had ontmoet, en een amerikaanse jongen (zeer traag) bij Alberto, een hilarische leraar. De lessen zijn intensief maar goed te volgen. Veel praktische oefeningen en veel praten over wat je bezig houdt. 
Op vrijdag wilde Erregill en ik het boleto touristico ticket kopen, waarmee je 16 bezienswaardigheden in en rondom cusco kunt bezoeken. Echter waren ze vrij streng over het feit dat er geen einddatum op mijn studentenkaart stond. Of ik iets wilde uitprinten als bewijs van student... Jawel hoor, in een internetcafé hebben E en ik als ware meestervervalsers mijn ´bewijs van student´ uitgeprint. In een half uurtje toch weer 60 soles bespaard, en daarvan kun je hier toch 3 keer van uiteten! Om gelijk gebruik te maken van onze kaart gingen we naar Centro Art Cusco, een drukbezocht theater vol dans, zang en muziek. Marcello had ons al verteld dat het druk kon zijn dus dat we wel op tijd moesten zijn.. In de zaal (die steeds voller liep) realiseerde we ons echter dat Marcello niet had gezegd of het ook daadwerkelijk de moeite waard was. En bij de eerste noot, begrepen wij waarom hij niet had gezegd of het leuk was..... Wat een vertoning! Mannen in bontgekleurde alpaca kostuums, pirouette draaiende vrouwtjes... Heel voorzichtig opzij kijkend peilde ik E´s mening.. Gelukkig dezelfde, wat resulteerde in een melige lachbui. 
De volgende dag hebben we een dagtour gemaakt naar de ruiines van Pisac, Urubamba en Oyetaytambo. Het was een weg vol taxi´s, combi´s, wandelingen, bussen en tuktuks. Van extreme luxe tot hutjemutje hebben we ons door de bergen, door verschillende dorpjes laten voeren. Hoewel we in Pisac in extreme moesson begonnen, was het prachtig. In Urumbamba iets ondefineerbaars gegeten (gelukkig niemand ziek geworden) en door naar Oyetaytambo, inmiddels lekker zonnig. Ook dit was flink klimmen maar prachtig! Met als beloning beneden aan de ruiines een chocolade museum waar we warm onthaald werden met cacao thee, choco likeur en chocolaatjes!! Door onze lange reis met verschillende voertuigen hadden we geen idee hoe ver weg we waren van Cusco.. Dus dachten we dat de taxichauffeur ons wilde naaien.. Na hard afdingen zei de man dat we 1,5 uur van Cusco verwijderd waren en dat we niet voor minder dan 10 soles terug zouden komen. Na kort overleg besloten we snel dat we voor die 2,5 euro pp niet moeilijk zouden doen en stapte we snel de auto in (aangezien we over 2 uur alweer de wekenlijkse meeting hadden). Stiekem hoopte ik op een dutje.. maar met de hobbelwegen was dat niet mogelijk! 
To be continued..... ;) 

Follow the author: Rota
More contributions of WorldSupporter author: Rota
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]