Einde eerste week

De eerste week is snel gegaan en mijn tweede week zit er ook alweer bijna op!

Afgelopen donderdag aten we met alle vrijwilligers bij The Office. Dat gebeurd elke donderdag. Dan mogen we zelf bedenken wat we gaan eten en koken. We hadden patat, kip en appelmoes. Lekker Hollands en dat is af en toe wel even fijn. Hoewel ik bij mijn gastgezin ook echt wel lekker te eten krijg!

Vrijdag ging ik uit school met een andere vrijwilliger naar de 'Culture markt'. Dat is in Town in een soort zijstraatje. Daar staan allemaal winkeltjes met zelfgemaakte kleding, tassen en nog veel meer. Het is wel een plek waar de touristen heengaan, want je kan er leuke souvenirs kopen. De eigenaren van de winkeltjes weten dat ook wel en proberen dan ook een hogere prijs te vragen voor hun spullen dus je moet af en toe wel afdingen. Savonds gingen we met alle vrijwillgers bij restaurant 'Wooden' eten, omdat er 3 vrijwilligers weer terug naar Nederland gaan. Ik moest er wel alleen heen op de heenweg, want niemand van de vrijwilligers woont bij mij in de buurt. En omdat we nog naar een 'disco' zouden gaan ging iedereen met de taxi zodat je niet meer in het donker hoeft te fietsen. Bij Wooden hebben we lekker pizza gegeten! Best raar om in Afrika te zijn en dan eerst patat eten en deze avond pizza eten, maar ook wel weer leuk dat dat kan! De disco was best wel grappig, het stelde niet heel veel voor en er waren voornamelijk mannen. De mannen hier kunnen wel veel beter dansen als in Nederland, enorm losse heupjes! Simone (een vrijwilligster) en ik gingen om 1uur naar huis, we waren zo ontzettend moe. Normaal lig ik hier ook al om 9 uur in mijn bed. 

Ik had het telefoonnummer van mijn gastmoeder gekregen. Wij hebben namelijk een poort voor het huis en die doet ze dicht als iedereen gaat slapen. Ik moest haar wakker bellen als ik thuis was. Vond het eigenlijk best wel lullig, maar ze zei dat het geen probleem vond.

Oja ik had beloofd aan mn broertjes om te gaan zwemmen zaterdag. Zaterdagochtend toen ik een beetje had uitgeslapen tot 9uur en buiten voor het huis ging zitten kwamen mn broertjes meteen naar me toe. 'Carina are we going now to Discovery' (zo heet het zwembad). Ik zei dat we om 11uur gingen!

Eerst ging ik nog even mijn was doen. Moeder legde me uit dat ik 3 emmers met water moest vullen en 2 ervan met sop erbij. En dan moet je je kleding 1 voor 1 in alle emmers doen en heel hard boenen. Ik deed het blijkbaar niet goed, want na het eerste kledingstuk nam moeder het van me over om te laten zien hoe het echt moest. Nu heb ik het gezien dus volgende keer doe ik het zelf.

Toen we weggingen naar het zwembad zei moeder nog: 'Take care of them, watch out, be carefull' en dat soort dingen. We gingen met de taxi en het was ongeveer een kwartiertje rijden. We kwamen aan bij Discovery en de taxi chauffeur gaf meteen zn nummer aan me zodat ik hem vaker kon bellen als ik een taxi nodig had. Toen we bij de ingang kwamen zei een jongen dat het zwembad gesloten was, omdat ze het aan het schoonmaken waren, de jongetjes waren zo teleurgesteld. Ik heb toen Simone gebeld en die zei dat er ook nog een ander zwembad was. Helemaal top, dus we gingen daarheen en de jongetjes waren helemaal blij en hadden het super naar hun zin. Later kwamen ook nog de andere vrijwilligers naar het zwembad dus het was erg gezellig. Het is hier trouwens blijkbaar normaal dat de jongetjes geen geld mee hebben of krijgen, want ik moest alles betalen. Heb de taxi, entree voor het zwembad en lunch voor ze betaald. Het is niet erg voor een keertje, maar ik hoop niet dat ze elk weekend mee willen naar het zwembad haha. Het zwembad hier is trouwens een halve disco. Op een gegeven moment gaat de muziek keihard aan en gaan alle mensen in het zwembad mee zingen en dansen. Het is ook echt een hangplek voor jongeren.

Zondag ging ik lekker weer naar het zwembad, alleen nu zonder de jongetjes en naar Discovery. Voordat ik erheen ging heb ik uitgeslapen tot half 10! Daarna lekker buiten ontbeten waar nog twee vrouwen met twee hele schattige kindjes zaten. Bij mijn gastgezin thuis is het bijna altijd druk. Er komen heel veel mensen over de vloer. Familie vooral, want ik hoorde ook dat de andere vrouw van de man van mijn gastmoeder ook over de vloer komt en veel nichtjes en neefjes. Best apart dat de mannen hier gewoon meedere vrouwen mogen hebben. 

Olivia (vrijwilligster die voor mij in dit gastgezin zat) kwam even langs om afscheid te nemen want zij gaat bijna weer naar Nederland. Daarna gingen we samen naar het zwembad fietsen. Onderweg nog lekkere avocado's gekocht voor omgerekend 20 cent per stuk! De mannetjes van het zwembad gingen speciaal bedjes voor ons neerzetten. Ik lag lekker in de schaduw, want was de dag ervoor verbrand op mn rug. Heb heel veel met Simone gepraat en we hebben veel dezelfde intresses. Ik ben echt blij dat ik het zo goed kan vinden met de andere vrijwilligers!

Follow the author: carinaslats
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: carinaslats
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]