Zaterdag 26 april – ZALA Park!

Terwijl jullie vandaag Koningsdag vierden in Nederland, gingen wij een dagje weg naar het Zanzibar Land Animals Park, kortweg ZALA Park. We waren weer vroeg wakker en we besloten erop uit te gaan. Eerst weer met de daladala naar Stone Town. Daarna zouden we de daladala pakken richting Kizimkazi. We vroegen de ‘conda’ van de eerste daladala waar de daladala van Kizimkazi vertrekt. Hij wees ons de weg naar een plek in een zijstraat dichtbij. Na een tijdje wachten spraken twee mannen ons aan. Eén ervan kon redelijk Engels. Hij zei ons dat daladala nr. 504 richting Fuoni moesten pakken en dan uit moesten stappen bij een ander station. Bij dat station vertrekken er veel richting o.a. Kizimkazi. Dit deden we en als snel zaten we in de daladala.
Onderweg zeiden we tegen de ‘conda’ dat we bij het ZALA Park eruit moesten. Gelukkig kende hij en veel andere mensen het park, waardoor het allemaal goed zou moeten komen. En het kwam ook goed. Na een tijdje stapten we uit bij het park.
De entree van het park zag er veelbelovend uit. We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar van het park. Hij gaf ons een warm welkom en ook letterlijk met een lekker bakje thee. Ze hadden waarschijnlijk al lang geen bezoekers gehad, omdat het laagseizoen is. Daarom kregen wij vandaag ook de volle aandacht. Hij beloofde ons korting en er dus een speciale prijs van te maken.
We begonnen bij het ‘Animal Park’. We kregen twee gidsen mee, waarvan één ons alles vertelde over allerlei diersoorten. De ander was zijn hulpje. De gids ging zelf vaak de kooi in om het dier goed aan ons te laten zien. We zagen eerst de ‘Vine Snake’, een dunne slang waar er twee van waren. Daarna de indrukwekkende ‘Water Lizard’. De gids klom de kooi in en kreeg zelfs nog een harde klap met een staart van één van de dieren. Dit is het grootste reptielsoort wat op Zanzibar leeft. Er leven geen krokodillen hier. En toen de ‘Tyrapin’, een grote schildpad. Het dier wat we erna zagen was een gave kameleon! Wauw! Met groen-blauw-geel als camouflage kon je de kameleon haast niet vinden tussen de bladeren. Wat een prachtbeest. Ook liet hij nog een kleinere groene kameleon zien. Daarna zagen we weer een schildpad, de ‘Tortoise’. Dit was niet de grootste schildpad op Zanzibar, maar wel één van de grootste soorten. De ‘Sandsnake’ konden we niet vinden. De gids heeft het nog geprobeerd, maar hij zat lekker veilig ergens onder het zand.
Toen kwamen we bij een kooi met twee grote ‘Pythons’. En dat hebben we geweten! We bekeken eerst de grootste python die rustig in de takken lag. Wij vroegen: is er nog een andere python of is dit de enige? Ja, er was er nog één zei hij. De gids vond deze uiteindelijk verstopt in het water. Hij wilde ons de python graag laten zien en liet zich zakken in een diepe kooi. En toen ontstond het gevecht met de python!!! De gids haalde eerst nog rustig de python uit het water, maar de slang begon de benen van de man vast te klemmen. Met veel moeite kwam onze gids met de slang uit de kooi. De slang was erg wild, sterk en boos. Het leek alsof hij hem niet onder controle had. De andere man moest hem helpen, maar durfde niet helemaal. Maar hij moest! Ze bleven krachtig de kop van het beest vasthouden. Moeten wij nog wat doen? Moeten wij iemand erbij halen? Nee, dat hoefde allemaal niet. Ondertussen werden de benen van onze gids nog steeds gewurgd door de slang, maar het ging al iets de goede kant op. De andere man kreeg uiteindelijk de slang van de gids af. Nu was de slang weer redelijk onder controle. We mochten allebei het dier even aaien, waarna de slang in de kooi werd gegooid. Wat een gevecht en spanning! Dit zullen we niet snel vergeten zeiden we tegen elkaar. We zijn blij dat er niets erg is gebeurd!
Daarna ging de ‘Animal Park’ tour nog verder en hebben we een paar lieve ‘Rabbits’ gezien (konijnen). Ook zagen we nog de ‘Sunny Mini Antilope’, die was echt heel snel en mensenschuw. De ‘Coconut Crab’ bleef liever in het water onder zijn veilige grot. De ‘Twig Snake’ kwam helaas niet tevoorschijn. We liepen verder naar de ‘Tree Hyrax’, een soort rattensoort. Deze was echt heel snel en hier wil je liever ook niet door gebeten worden. De ‘Plated Lizart’ konden we ook niet vinden. Het was echt een gaaf begin van het park!
Het volgende wat we gingen doen was de ‘Nature Trail’. Dit zou wel iets meer tijd in beslag nemen. Met de beide mannen ging we het bos in. We zagen veel kruiden en fruitsoorten. We zagen onderweg passievruchten, sinaasappels, bananen, gouden mango’s, limoenen en nog veel meer. De natuur was zo schitterend! Na een tijdje kwamen wij uit bij een soort riviertje. Het kanovaren kon alleen niet doorgaan, omdat beide kano’s op dit moment kapot waren.
Tenslotte gingen we de ‘Cultural Visit’ doen, wat het laatste onderdeel van de dag was. Onze gids leidde ons door een dorpje met de naam ‘Muungoni Village’. Hier woonde hij zelf ook en heeft ons zijn huis laten zien. Ook heeft hij zijn toekomstige huis laten zien, wat hij nu nog aan het bouwen is. We gingen op de foto met een man, kochten een fruitsoort van een vrouw, gingen met kinderen op de foto en Michiel heeft een eigen gemaakte hoestdrank geproefd. Onze gids wilde nog graag voor ons in een kokosnotenboom klimmen tegen een kleine vergoeding. We gaven hem het geld en hij klom in een hoge kokosnotenboom. Hij gooide er een paar naar beneden, hakte ze open en we mochten kokosnootsap proeven en twee kokosnoten hebben. Ook maakten ze nog een tas voor ons gemaakt van de bladeren van deze boom, waar we onze vruchten in mochten doen die we gekregen hadden.
Toen we bij het ZALA Park terugkwamen kregen we nog een lekker stuk van een komkommer. We bedankten de gids, zijn hulpje en de eigenaar voor de leuke dag. We beloofden hem alleen maar goede verhalen over zijn park te vertellen, maar dat hebben ze ook verdiend. Het was een supergave en gezellige dag in het park!
De terugweg was erg hectisch. Nog nooit hebben we in zo’n volgepropte daladala gezeten. We moesten nota bene via de achterdeuren naar binnen om mee te kunnen. Wat een chaos en enorm melig. ’s Avonds hebben we een hapje gegeten in Stone Town, waarna we met een tevreden gevoel naar huis gingen.

Image
Follow the author: Marlinda
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]