Het spannende leven in Afrika

Net nadat ik met een naakte negerin had gedanst verbrande we mijn boxers in de tuin met kerosine.

Zo nu heb ik wel jullie aandacht. Het klinkt als een glamour moment maar het was 1 van de minst glamoureuze momenten van mijn tijd hier. En dat is in een land waar kakken in de achtertuin een gewoonte van me geworden is. Het klinkt wel alsof ik een wild weekend gehad. Ook niet waar. Ik zal het even in context plaatsen want eigenlijk heb ik mij ontzettend verveeld. De negerin was trouwen 2 jaar oud en gaat huilen als ze kleren aanheeft. Dus had geen seksuele context.

Zaterdag verveelde ik me ontzettend. Ik wou eens niet werken omdat ik anders iets te obsessief met mijn project bezig ga houden en wou dus op een Ghanese manier ontspannen. Het probleem is dat de Ghanezen verdomd weinig hobby's hebben. Ik tel wassen, koken en drinken voor het gemak maar even niet als hobby's. Dansen is ook een hobby van ze en dat doen ze dan ook overal. Zelf ben ik niet zo een solo danser.

Voor de mensen die denken dat een half jaar leven in Afrika dus een groot avontuur is met 24/7 spanning: Nee. Ik verveel me hier soms enorm. Ik heb alle seizoenen van ''Wilfred'' gekeken. Proberen House of cards te kijken maar sorry wat een domper. Heb alles van Hunter S. Thomson gelezen en daarover wil ik de cliche woorden de wereld in slingeren: De boeken zijn beter dan de films. Ik heb zelfs een spiderman film gekeken. Walgend van mezelf dat ik zo ver ben afgezakt.
 

Terug naar zaterdag. Ik verveelde me dus. Dat is nu wel duidelijk. Ik probeerde wat te doen met het kleine jochie van mijn gastgezin maar omdat hij me Twi wil leren en dus constant Twi tegen me begint aan te lullen hield ik dat snel voor gezien. Even om voor jullie inbeelding. Hij vraagt dus constant:
''Do you know jakldfjaslkdjfas?''
''No''

''Do you know adslfadsf?''
''No''

''Do you know vasdfkqwe?''
''No''
En zo dus uren achter elkaar. Dan aan het eind van zo een sessie verwacht hij ook nog dat ik alle woorden onthouden heb. Mijn tegenreactie nu is stoïcijns Nederlands terug te gaan praten en vragen of hij verzonnen woorden kent. Gek genoeg heeft hij over 3 van mijn verzonnen klanken gezegd deze te kennen.

Daarna kreeg ik een fiets in mijn handen gedrukt met 2 lege banden en geen remmen. Of ik wou fietsen. Na de banden te hebben opgepompt bij de lokale ijzerhandel besloot ik dat de Ghanezen rijstijl en geen remmen op een fiets geen combinatie is.

Toen was het pas 11 uur. Ik had nog een dag te gaan. Ik had kunnen beslissen weg te gaan of ergens te ontspannen maar ik had mezelf belooft een relaxt dagje bij mijn gastgezin te hebben.

Mijn gast gezin besloot zijn afval te verbranden en ik bedacht me dat ik ook nog een zakje vol troep had staan. Even al mijn ecologische idealen over boord gegooit(Ik heb al genoeg over hypocritie geschreven dus ik hou het hierbij) en pakte mijn vuilnis zakje erbij. Terwijl ik naar mijn kamer liep kwam mijn kleine gastgezin zusje voor me staan. Ze heeft de laatste weken besloten dat ze geen kleren aan wil. Dus loopt ze of naakt door huis of huilend met kleren aan. Ze wou met mij dansen. Ik voelde me zeer ongemakkelijk. Ik ben geen held met kinderen en al helemaal niet met naakte kinderen dus ik droop af en pakte mijn vuilniszakje en ging de tuin in. In mijn vuilnis zaten ook wat kapotte boxers(al mijn boxershorts besluiten kapot te gaan. Zeer vervelend) en deze branden niet heel goed. Weer zo een handig dingetje die je alleen in Afrika kan leren.
Terwijl ik met droge bladeren over mijn smeulende boxers strooide kwam er ineens een neger met een fles iets aan lopen. Glimlachend zei hij: ''kerosine!''. Ik werd heel bang van dit idee. Niet dat ik weinig vertrouwen heb in de Ghanees maar op puntje veiligheid scoren ze verdomd laag(de verbrandingsplek is onder een boom naast het huis). Er werd vrolijk een gigantische hoeveelheid op mijn boxers gegooit. Ik ging bijna in de foetushouding van de rook(vieze kapote boxers, plastic met een vleugje kerosine. Jam jam!). Maar het werkte het gelukkig wel en waren mijn boxers veranderde in een smeulend hoopje as.

Dat is dus mijn spannende leven hier en dat heb ik het weekend gedaan om de wereld een betere plek te maken. 

Follow the author: Teeff
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Teeff
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Haha, leuk stuk! En ach... er

Haha, leuk stuk! En ach... er zijn mensen die veel ergere dingen doen om de wereld een betere plek te maken dan boxershorts verbranden en met blote kinderen dansen. Groeten uit Ecuador waar het (gratis) filmaanbod beperkt is to Zuid-Amerikaanse B-films, waar knipper-internet (aan-uit-aan-uit) het onmogelijk maakt om iets online te kijken en waar het al zo vroeg donker is (en donker is hier wel echt spannend!) dat de bioscoop na zessen ook geen optie is. Ik heb een gitaar... ;D (Daar wordt de wereld trouwens ook veel beter van, ahum) Ciaow!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1